Skip to main content

UPS: Αυξημένα κατά 6,4% τα ενοποιημένα έσοδα το α’ τρίμηνο του 2022

Ενοποιημένα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ύψους 24,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα η UPS (NYSE:UPS), μια αύξηση της τάξης του 6,4% συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2021. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 17,6% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021 και 12,1% σε προσαρμοσμένη βάση. Τα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 3,03 δολάρια για το τρίμηνο – τα προσαρμοσμένα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 3,05 δολαρίων ήταν 10,1% αυξημένα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. 

Για το πρώτο τρίμηνο του 2022, τα αποτελέσματα Βάσει Γενικά Αποδεκτών Λογιστικών Αρχών, περιλαμβάνουν καθαρή χρέωση 19 εκατομμυρίων δολαρίων ή 0,02 δολαρίων ανά απομειωμένη μετοχή, αποτελούμενα από τον μετασχηματισμό μετά της φορολογίας και από άλλες χρεώσεις 43 εκατομμυρίων δολαρίων που αντισταθμίζονται από ένα κέρδος μετά από φόρους 24 εκατομμυρίων δολαρίων, που προκύπτει από τον περιορισμό των παροχών σε ένα καναδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της UPS για τις αξιόλογες προσπάθειές που κατέβαλε κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου πρώτου τριμήνου για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πελατών μας», δήλωσε η Carol Tomé, Chief Executive Officer της UPS. «Η ευελιξία του δικτύου μας και η συνεχής εκτέλεση της στρατηγικής μας, έφεραν άλλο ένα τρίμηνο ισχυρών οικονομικών επιδόσεων, τοποθετώντας την UPS στο δρόμο για την επίτευξη των ενοποιημένων οικονομικών μας στόχων για το 2022».

Ορίζοντας 2022 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η  εταιρεία παρέχει καθοδήγηση σε προσαρμοσμένη βάση (όχι Βάσει Γενικά Αποδεκτών Λογιστικών Αρχών), επειδή δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί ή να παραχωρηθεί  συμφωνία που να αντικατοπτρίζει τον αντίκτυπο των μελλοντικών προσαρμογών στη συνταξιοδότηση με βάση τις τρέχουσες τιμές της αγοράς ή άλλα απρόβλεπτα γεγονότα, τα οποία θα περιλαμβάνονται στα αναφερόμενα αποτελέσματα (Βάσει Γενικά Αποδεκτών Λογιστικών Αρχών) και θα μπορούσαν να είναι σημαντικά.

  • Για το 2022, η UPS επιβεβαιώνει τους οικονομικούς της στόχους για ολόκληρο το έτος:
  • Ενοποιημένα έσοδα περίπου 102 δισεκατομμυρίων δολαρίων
  • Ενοποιημένο προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο περίπου 13,7%
  • Προσαρμοσμένη απόδοση επενδυμένου κεφαλαίου άνω του 30%
  • Κεφαλαιουχικές δαπάνες 5,4% των εσόδων, ή περίπου 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια
  • Πληρωμές μερισμάτων, με την επιφύλαξη έγκρισης του διοικητικού συμβουλίου, περίπου 5,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Τέλος, η UPS ανακοινώνει τα σχέδιά της να διπλασιάσει το ποσό των επαναγορών μετοχών για το 2022, φτάνοντας τον στόχο στα 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το έτος.

* Τα «προσαρμοσμένα» ποσά και η απόδοση του επενδυμένου κεφαλαίου (ROIC) είναι χρηματοοικονομικά μέτρα εκτός Βάσης Γενικά Αποδεκτών Λογιστικών Αρχών. Δείτε το παράρτημα αυτού του Δελτίου Τύπου για μια συζήτηση σχετικά με τα οικονομικά μέτρα εκτός Βάσης Γενικά Αποδεκτών Λογιστικών Αρχών, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας με το πιο στενά συσχετιζόμενο μέτρο Βάσει Γενικά Αποδεκτών Λογιστικών Αρχών .