Skip to main content

Ευρωπαϊκή Επ. Ανταγωνισμού: Ανάβει «πράσινο φως» για την εξαγορά της Wind από την United Group

Της Τέτης Ηγουμενίδη 

Το «πράσινο φως» στην εξαγορά της Wind από την United Group (μητρική της Nova και εταιρεία του επενδυτικού κεφαλαίου BC Partners LLP) έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε ορίσει την χθεσινή μέρα ως προθεσμία για την απόφασή της (ως εκ τούτου αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα). Βάσει των εκτιμήσεων θα είναι θετική, χωρίς να αποκλείεται πάντως να ζητηθεί να εξεταστούν κάποια επιπλέον στοιχεία, εφόσον έχει υπάρξει παρέμβαση κάποιου φορέα με έννομο συμφέρον.

Η εν λόγω εξαγορά συνολικής αξίας, βάσει πληροφοριών, 950 εκατ. ευρώ, θα οδηγήσει στη συνέχεια στη συγχώνευση της Wind με τη Nova. 

Η νέα εταιρεία που θα προκύψει θα έχει περίπου 1,3 εκατ. μοναδικούς πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία (650 χιλ. εκτιμάται ότι έχει η Wind και 654 χιλ. έχει ανακοινώσει στο τέλος του 2020 η Nova) αριθμός που την καθιστά δεύτερη σε συνδρομητές σταθερή τηλεφωνίας, μετά τον ΟΤΕ. Με βάση τα συνολικά έσοδα το νέο σχήμα θα είναι στην τρίτη θέση, όπως είναι σήμερα η Wind.