Skip to main content

Η Dasteri επενδύει στην καινοτομία

Τις πολύ καλές επιδόσεις της βιομηχανίας Dasteri στην καινοτομία αλλά και τη συμβολή της στην τοπική και ελληνική οικονομία εξήρε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. David D. Pearce, ο οποίος συνοδευόμενος από τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Robert P. Sanders και άλλα στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας, ξεναγήθηκε προχθές Τρίτη, στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη.

«Η βιομηχανία Dasteri συνεργάζεται στενά εδώ και αρκετά χρόνια με την αμερικανική εταιρεία φωτιστικών LED Hilux LED Solutions. Είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που, σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία, κατασκευάζει φωτιστικά σώματα εσωτερικού και εξωτερικού τεχνολογίας LED, με κύριο χαρακτηριστικό την εξοικονόμηση στην κατανάλωση ρεύματος σε ποσοστά άνω του 70%, τα οποία εξάγει σε 52 χώρες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Αμερικανός πρέσβης, στις δηλώσεις που έκανε μετά την ξενάγησή του στους χώρους της βιομηχανίας, δήλωσε εντυπωσιασμένος, και υπογράμμισε η Ελλάδα θα πρέπει να επιμείνει στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. «Ολα αυτά υπάρχουν εδώ (σ.σ.: στην Dasteri). Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και χαίρομαι που βλέπω μία πρωτοπόρο ελληνική επιχείρηση να συνεργάζεται με μία αντίστοιχη αμερικανική και να δημιουργούν θέσεις εργασίας και εξαγωγική δραστηριότητα για την Ελλάδα» τόνισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Dasteri Γιάννης Δαστερίδης, σε δηλώσεις του με την ευκαιρία της επίσκεψης του Αμερικανού πρέσβη, επεσήμανε το γεγονός ότι με την αποτελεσματικότητά της και το κύρος της η εταιρεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει στρατηγικές συνεργασίες, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Dasteri Βασίλης Δαστερίδης, στις δικές του δηλώσεις, αναφέρθηκε στη σταθερή τακτική της εταιρείας να ενισχύει, μέσα από την ανάπτυξη, την τοπική οικονομία.