Skip to main content

Τι γράφουν οι FT για τον νέο CEO της Alpha Bank

Ειδική μνεία στην τοποθέτηση του Βασίλη Ψάλτη ως νέου διευθύνοντος συμβούλου στην Alpha Bank, πραγματοποιούν οι Financial Times.

«Πρόκειται για μία ιστορική αξιοκρατική τοποθέτηση στη διοίκηση της Alpha. Περιμένουμε ότι θα οδηγήσει σε βελτίωση του επαγγελματισμού σ’ όλο τον Όμιλο» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα πηγή από τον τραπεζικό κλάδο.

Ο 50χρονος τραπεζίτης, όπως παρατηρούν οι FT, θα καταστεί ο πρώτος επικεφαλής στη μακρά ιστορία της Alpha Bank, ο οποίος δεν σχετίζεται με την οικογένεια Κωστόπουλου.

Επίσης, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του CEO, ο οποίος δεν αντιμετώπιζε κατηγορίες, στο πλαίσιο της πρόσφατης υπόθεσης παροχής μη εξασφαλισμένων δανείων προς εκδότες και τηλεοπτικούς ομίλους.

Ο κ. Ψάλτης θα αναλάβει καθήκοντα στις 2 Ιανουαρίου, αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Μαντζούνη, του οποίου η παραίτηση εκκρεμούσε από πέρυσι.

Ο νέος CEO της Alpha Bank κατέχει τίτλο MBA από το Πανεπιστήμιο του Σανκτ Γκάλεν στην Ελβετία, και εντάχθηκε στο δυναμικό της τράπεζας το 2007, «μετακομίζοντας» από την Εμπορική Τράπεζα και αφού εργάστηκε στην ABN AMRO στο Λονδίνο.

«Θα επιταχύνουμε την αναδιάρθρωση του ισολογισμού και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να προσφέρουμε τις κατάλληλες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες προς τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του επόμενου «αφεντικού» της Alpha.

Προτού καταλήξει, μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα δεν παραλείπει να εξάρει την πώληση μικτού χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) και ακινήτων οφειλετών, αξίας 1 δισ. ευρώ και 56 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

naftemporiki.gr