Skip to main content

Γιορτές στα Γιάννενα με BMW 730d

Του Γιάννη Κανουπάκη

Η ναυαρχίδα της BMW, στην τελευταία εκδοχή της, αποτελεί ιδανικό όχημα για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων, με σιγουριά στο δρόμο και άνεση υψηλού επιπέδου. Ακόμη καλύτερα, όταν όλοι οι επιβάτες έχουν στις επιλογές τους, εκτός των άλλων, τη δυνατότητα να κάνουν μασάζ, όποια στιγμή το επιθυμούν. Διότι, το «μενού» της 730d, που, μας συντρόφευσε, φέτος, στις Χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις μας, όντως, περιελάμβανε και ένα mini spa!  Με αφετηρία την Αθήνα και τελικό προορισμό τα Γιάννενα, η βαυαρική limo μας θύμισε, -σε δύσκολες, ομολογουμένως, εποχές για πολλούς-, ότι ο συνδυασμός της τεχνολογικής εξέλιξης, της πολυτέλειας, της άνεσης και, πάνω από όλα, φυσικά, της ασφάλειας, σε υπερπλήρες πακέτο, είναι κάτι σαν …7στερο ξενοδοχείο.

Η συγκεκριμένη «7άρα», εν προκειμένω, είναι η βάση εκκίνησης της νέας σειράς, από 128.000 ευρώ (με όφελος απόσυρσης) και άπειρες δυνατότητες εξατομίκευσης, που, μπορεί να στείλουν το κόστος κτήσης στο …Θεό, αν κάποιος δεν αρκείται στον τεράστιο κατάλογο του στάνταρ εξοπλισμού -είναι αλήθεια ότι τέτοια προϊόντα απευθύνονται σε εξόχως απαιτητικό κοινό, μεγάλου εισοδήματος.

Στη  δική μας περίπτωση, ο πετρελαιοκινητήρας των 2.993 κ.εκ., με απόδοση 265 ίππων και εκπομπές ρύπων 119-129 γμ CO2/χλμ, η εντυπωσιακά χαμηλή οικονομία καυσίμου για το είδος του αυτοκινήτου, η ευκολία χρήσης, χάρη στο «έξυπνο» αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και όλο το setup ασφάλειας/άνεσης μας ήταν, ήδη, αρκετά για να «συμβιώσουμε», λίγες ημέρες, με ένα μοντέλο από αυτά, που, δεν μπορεί να τα αποκτήσουν όλοι, ούτε και να τα απολαμβάνουν, πλήρως, σε καθημερινή βάση, οι ίδιοι οι κάτοχοί τους -τουλάχιστον, σήμερα, στη χώρα μας. Τυχεροί, λοιπόν, οι εκλεκτικοί ιδιοκτήτες και οι προσωπικοί οδηγοί τους, για όποιους προτιμούν να τους …πηγαίνουν οι άλλοι.

Πράγματι, με τη νέα BMW Σειρά 7, η BMW επαναπροσδιορίζει την έννοια της αποκλειστικής οδηγικής εμπειρίας, με στοιχεία πολυτέλειας, ενσωματώνοντας σύγχρονες τάσεις και καινοτομίες. Επαναστατικές τεχνολογίες στους τομείς σχεδίασης ελαφρού βάρους, κινητήρων πλαισίου, λειτουργικών συστημάτων, ευφυούς συνδεσιμότητας και εσωτερικού περιβάλλοντος υπογραμμίζουν την αποστολή της να συνδυάσει απαράμιλλη οδηγική απόλαυση και άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων σε ένα πολυτελές sedan.

Βασικοί παράγοντες στην αύξηση των δυναμικών επιδόσεων, της απόδοσης, της άνεσης και της ασφάλειας στο δρόμο, είναι η χρήση πλαστικού CFRP στη δομή του αμαξώματος, οι κινητήρες νέας γενιάς του BMW Group, το ενεργό σύστημα πλαισίου Executive Drive Pro, ο διακόπτης Driving Experience Control με ADAPTIVE mode και το BMW Laserlight.

Η ευεξία των πίσω επιβατών μεγιστοποιείται με χαρακτηριστικά όπως το Executive Lounge με λειτουργία μασάζ και Vitality Programme, το Welcome Light Carpet, το Ambient highlight και υποδοχή smartphone με επαγωγικό σταθμό φόρτισης. Αξιοσημείωτες καινοτομίες στο λειτουργικό σύστημα και τις τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού είναι η επέκταση του συστήματος iDrive που περιλαμβάνει τώρα οθόνη αφής και αναγνώριση χειρονομιών BMW, καθώς και Touch Command, νέα BMW Head-Up Display, προειδοποίηση διέλευσης της κυκλοφορίας, υποστήριξη ελέγχου διεύθυνσης και λωρίδας κυκλοφορίας, ενεργή προστασία από πλευρική σύγκρουση, Surround View με 3D View και Remote Control Parking system.