Skip to main content

NISSAN ARIYA ιαπωνικός φουτουρισμός

Το πρώτο crossover EV της Nissan με όπλα την εργονομική σχεδίαση και την άνεση Η εταιρεία έλαβε υπόψη της τις επιθυμίες των πελατών που ζήτησαν μεταξύ άλλων συρόμενη κονσόλα αυξημένο χώρο για τα πόδια και διπλές οθόνες

Η ΑΜΙΓΩΣ ηλεκτρική πλατφόρμα του Ariya συνδυάζει εξαιρετική απόδοση ισχύος, δυνατότητες φόρτισης και αυτονομία με μια προσεκτικά συντονισμένη
ισορροπία μεταξύ άνεσης, οδήγησης και ευελιξίας χειρισμού. Διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις (Ariya 2WD 63kWh, Ariya 2WD 87kWh και Ariya e-4ORCE AWD 87kWh) και με αυτονομία έως και 533 χλμ., το Ariya μπορεί να καλύψει με σιγουριά μια ποικιλία αναγκών των υποψήφιων αγοραστών.
Το Ariya είναι χτισμένο πάνω στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα CMF-EV, που είναι βελτιστοποιημένη για να προσφέρει υψηλή απόδοση. Χάρη στο 100% ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, το Ariya προσφέρει άμεση ροπή και ισχυρή επιτάχυνση για μια ομαλή, αθόρυβη και δυναμική εμπειρία οδήγησης. Με αξιοσημείωτη ανάκτηση εμβέλειας και επιδόσεις στην ταχεία φόρτιση, το Ariya 87kWh μπορεί να ανακτήσει έως και 350 χιλιόμετρα με ταχεία φόρτιση 30 λεπτών, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα φόρτισης CCS. Η μπαταρία βρίσκεται στη βάση του πλαισίου για να εξασφαλίσει κατανομή βάρους 50/50 στην έκδοση e-4ORCE και σχεδόν ίση κατανομή βάρους στις εκδόσεις 2WD. Κατά τη συγκριτική αξιολόγηση, οι μηχανικοί έδωσαν μεγάλη έμφαση στην επίτευξη της ιδανικής ισορροπίας μεταξύ της ευελιξίας χειρισμού, της αίσθησης ασφάλειας και της οδηγικής άνεσης, θέτοντας ψηλά τον πήχη έναντι των ανταγωνιστικών οχημάτων EV.

Εξευρωπαϊσμός στα σημεία
Στην περίπτωση του Ariya, η Nissan δεν μπορούσε να μη λάβει υπόψη και τις ανάγκες της κάθε αγοράς που θα διατεθεί. Για παράδειγμα, οι Ευρωπαίοι αγοραστές απαιτούν υψηλή απόκριση στο σύστημα διεύθυνσης και αντίστοιχα μεγάλη ευελιξία, όπως απαιτούν επίσης και πρόσθετη σταθερότητα σε υψηλότερες ταχύτητες, κάτι που οδήγησε στην αύξηση της δύναμης απόσβεσης, για να βελτιωθεί ο έλεγχος του αμαξώματος.
Οι μηχανικοί της Nissan Europe προσάρμοσαν τις διαδρομές των ελατηρίων και επαναρύθμισαν την πληροφόρηση που έρχεται στο τιμόνι, για να αυξήσουν τη σαφήνειά του στις υψηλότερες ταχύτητες. Η ολοκαίνουργια πλατφόρμα EV και η συμπαγής φύση των εξαρτημάτων του συστήματος μετάδοσης κίνησης επέτρεψαν στη Nissan να τοποθετήσει το σύστημα κλιματισμού του Ariya κάτω από το καπό. Αυτό επέτρεψε στους σχεδιαστές να χρησιμοποιήσουν όλο το μήκος της καμπίνας και να δημιουργήσουν ένα επίπεδο, ανοιχτό δάπεδο με χώρο σαν σαλόνι, εμπνευσμένο από τον premium φουτουρισμό. Με την κομψότητα και την άνεση στην πρώτη γραμμή της σχεδίασης, το εσωτερικό του Ariya παρέχει άφθονο χώρο, εφάμιλλο ανώτερης
κατηγορίας οχημάτων, διαθέτοντας τον μεγαλύτερο όγκο καμπίνας στην κατηγορία του. Από τα αεριζόμενα καθίσματα Zero Gravity και τον υποδειγματικό
χώρο για τα πόδια μέχρι την πανοραμική ανοιγόμενη ηλιοροφή και την ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη κεντρική κονσόλα, η σχεδίαση του Ariya επαναπροσδιορίζει την αντίληψη ότι η άνεση είναι συνάρτηση της κατηγορίας ενός οχήματος.
Τα καθίσματα, το τιμόνι και η ηλεκτροκίνητα συρόμενη κεντρική κονσόλα, είναι όλα ρυθμιζόμενα με βάση τις προτιμήσεις του οδηγού. Μπορούν να αποθηκευτούν στα προφίλ μνήμης για ευκολία στη χρήση, κάτι που είναι αρκετά βολικό όταν χρησιμοποιούν το όχημα πολλοί οδηγοί. Η ρυθμιζόμενη κονσόλα αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της καμπίνας του Ariya, δίνοντας στους οδηγούς τη δυνατότητα να σύρουν τη μονάδα για να δημιουργήσουν ένα προσαρμόσιμο υποβραχιόνιο και επιπλέον χώρο. Το σύστημα απεικόνισης απαρτίζεται από μια οθόνη λειτουργιών 12,3 ιντσών και μια κεντρική οθόνη 12,3 ιντσών σε έναν μόνο ορίζοντα. Οι δύο οθόνες είναι προσανατολισμένες σε κυματοειδές σχήμα για να διασφαλιστεί ότι σημαντικές πληροφορίες για το όχημα, όπως οι πληροφορίες μπαταρίας, εμβέλειας και πλοήγησης, είναι εύκολα προσβάσιμες και κυλιόμενες με την αφή. Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι το Ariya διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα, έγχρωμα heads-up display (σύστημα προβολής οθόνης στο παρμπρίζ) της κατηγορίας.
Το Intelligent Route Planner υπολογίζει την καλύτερη διαδρομή με βάση διάφορους παράγοντες σε πραγματικό χρόνο, όπως η κυκλοφορία, οι συνθήκες του δρόμου, η διαθεσιμότητα του σταθμού φόρτισης και το ποσοστό ενέργειας που έχει απομείνει στην μπαταρία. Παράλληλα, η εφαρμογή NissanConnect Services έχει τη δυνατότητα να κλειδώνει / ξεκλειδώνει τις πόρτες από απόσταση, ενώ σε συνδυασμό με την Amazon Alexa, τα συστήματα συνεργάζονται τέλεια για να δημιουργήσουν μια προσαρμοσμένη εμπειρία χρήστη. Διατίθενται επίσης ασύρματο Apple CarPlay και ενσύρματο Android Auto.
Σημαντικό: Το Nissan Ariya έχει εξοπλιστεί με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του ProPILOT με σύνδεση Navi, του πιο καινοτόμου και ταυτόχρονα προηγμένου συστήματος υποστήριξης οδηγού της Nissan στην Ευρώπη, μέχρι σήμερα.