Skip to main content

RENAULT CLIO διαχρονική μούσα

Από το 1990 μέχρι σήμερα αποτελεί ένα success story με 16 εκατ. πωλήσεις Το αγαπημένο αυτοκίνητο της Γαλλίας έγινε διεθνές best seller και κέρδισε δύο φορές το βραβείο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς στην Ευρώπη

ΑΣΦΑΛΩΣ, είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα πόλης, έχοντας συμπληρώσει 5 γενιές. Τώρα εφευρίσκει εκ νέου τον εαυτό του, αποτελώντας την ιδανική μετουσίωση της «Nouvelle Vague» της Renault. Το νέο λογότυπο της Renault στο κέντρο της πλήρως επανασχεδιασμένης μπροστινής γρίλιας προσθέτει εκφραστικότητα. Αυτή η ανανέωση αποτυπώνει τον στόχο της μάρκας να κατασκευάσει πιο μοντέρνα, πιο διακριτικά και πιο βιώσιμα αυτοκίνητα, βασισμένα στις διαχρονικές αξίες της. Η νέα φωτιστική υπογραφή -που θα υιοθετηθεί από όλα τα μοντέλα της Renault στο μέλλον- συνδυάζεται με το νέο στιλ, αντικατοπτρίζοντας δύο από τα χαρακτηριστικά του μοντέλου: την ακρίβεια και την προσωπικότητα. Αναβαθμισμένο εμφανίζεται και το εσωτερικό του: οι νέες ταπετσαρίες και τα νέα υλικά βιολογικής προέλευσης το καθιστούν σύγχρονο, αναβαθμίζοντας την εικόνα της ποιότητας, αλλά και την εμπειρία στο εσωτερικό. Η έκδοση esprit Alpine είναι σπορ και ταυτόχρονα «αριστοκρατική», τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, ενώ είναι και αυτή που εκφράζει καλύτερα τη νέα εποχή Clio.

Ξεκάθαρο Status-symbol: Το μπροστινό μέρος του νέου Clio είναι πλήρως ανασχεδιασμένο: οι σμιλευμένες, έντονες και εντυπωσιακές γραμμές γύρω από τη γρίλια αναδύουν μία πιο μοντέρνα αύρα. Η φαρδύτερη κυψελωτή γρίλια αντανακλά μια αίσθηση δυναμισμού. Το πλήθος των αισθητικών εφέ αντικατοπτρίζει τη ριζική ανανέωση της σχεδίασης του νέου Clio, προσθέτοντας την απαραίτητη γοητεία. Το λογότυπο Nouvel’R από σατινέ βουρτσισμένο αλουμίνιο, στο μπροστινό μέρος, αποτίνει φόρο τιμής στην κληρονομιά της μάρκας. Η γεωμετρία του είναι απλή, ουσιαστική, αλλά και διαχρονική. Η συνύπαρξη των δύο διαμαντιών και το οπτικό αποτέλεσμα προσθέτουν μια αίσθηση ένωσης και συνεχούς κίνησης. Αυτό το λογότυπο αναδύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ταυτότητα του νέου Clio.

Nέα εταιρική ταυτότητα
Το νέο Clio υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα «Nouvelle Vague» της Renault, ενώ διαθέτει τη νέα φωτιστική υπογραφή στο εμπρός του μέρος, η οποία εμπνέεται από το λογότυπο: τα LED φώτα ημέρας στις δύο άκρες σχηματίζουν το πάνω μέρος του ρόμβου. Τα λεπτά full-LED φωτιστικά σώματα, που περιλαμβάνονται σε όλες τις εκδόσεις, αναδεικνύουν την ακρίβεια και την τεχνογνωσία της κατασκευής, χαρίζοντας ακόμα περισσότερο δυναμισμό στην εμφάνιση του αυτοκινήτου. Παράλληλα, είναι πιο συμπαγή και συνδυάζουν έως και πέντε high tech δέσμες (αντί για τις τρεις παλιότερα), που προσαρμόζουν αυτόματα την κατανομή του φωτισμού μεταξύ των προβολέων και των φώτων πορείας. Πλήρως ανασχεδιασμένος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας: οι αεροδυναμικοί αεραγωγοί στα άκρα τονίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου, που αναδεικνύει τα υψηλά όρια πρόσφυσης του συνόλου, ενώ αποτελούν μία ακόμα απόδειξη της τεχνολογικής αρτιότητας του αυτοκινήτου. Τα μοντέρνα πίσω φωτιστικά σώματα είναι πλέον διαυγή, προσθέτοντας και αυτά την τεχνολογική τους πινελιά. Τα φωτεινά μέρη στις άκρες των πίσω φωτιστικών σωμάτων συμβαδίζουν με την αισθητική ταυτότητα των εμπρός.

Έμφαση στη βιωσιμότητα: Η εμπειρία στο εσωτερικό του νέου Clio είναι τώρα πιο αναβαθμισμένη: Η καμπίνα επιβατών είναι πιο φιλόξενη και πιο άνετη. Μόλις ανοίξει κανείς την πόρτα, αντικρίζει πιο ευγενή και βιώσιμα υλικά και αντιλαμβάνεται αμέσως το άλμα που έχει συντελεστεί στον τομέα της ποιότητας. Απουσιάζει εντελώς το δέρμα: αντίθετα, οι επιφάνειες καλύπτονται με TEP, ένα ύφασμα με σαγρέ επίστρωση από ίνες βιολογικής προέλευσης και πολυεστέρα. Βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι η βαφή με TEP χρειάζεται λιγότερο νερό και ενέργεια από ό,τι η βαφή των ινών με τον συμβατικό τρόπο. Η ευρυχωρία και η εργονομία εξακολουθούν να είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου, προσφέροντας ένα μοναδικό επίπεδο άνεσης σε όλους. Όλη δε η τεχνολογία υπάρχει για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη και συνδυάζεται με μία πληθώρα δικτυωμένων υπηρεσιών και εφαρμογών, που βοηθούν τον οδηγό και τους επιβάτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το ταξίδι. Σημαντικό: Για πρώτη φορά το νέο Clio είναι διαθέσιμο στην κορυφαία έκδοση esprit Alpine, με σπορ χαρακτηριστικά.

Βελτιωμένη ποιότητα συμβίωσης
Το νέο Clio προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση σε όλους τους επιβάτες του, χάρη στις αναβαθμισμένες τεχνολογίες που βελτιώνουν την ποιότητα της συμβίωσης τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες. Το σύστημα πολυμέσων Renault Easy Link, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις MULTI-SENSE και τα 20 διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS), εξασφαλίζουν μια εξαιρετικά διαισθητική εμπειρία σε ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για να ζεις μαζί του. Το νέο Clio διαθέτει 20 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) για ευκολότερο και ασφαλέστερο ταξίδι. Τα συστήματα αυτά χωρίζονται σε τρεις ενότητες: Οδήγηση, Παρκάρισμα και Ασφάλεια.

Πολλαπλές πηγές ενέργειας
Προσφέρεται με μια γκάμα κινητήρων που χρησιμοποιούν διαφορετικές πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του full hybrid κινητήρα E-Tech των 145 ίππων, ο οποίος αξιοποιεί την αιχμή της τεχνολογίας. Οι άλλες επιλογές -βενζίνη, diesel και βενζίνη/LPG- καλύπτουν μια ευρεία γκάμα απόδοσης, ώστε ο κάθε οδηγός να διαλέξει ανάλογα με τις ανάγκες του.