Απεργία προκήρυξε το προσωπικό των 19 πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών της Γαλλίας για την Πέμπτη, στο πλαίσιο των εργατικών κινητοποιήσεων εναντίον της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.
Πάντως, σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται το Reuters, η απεργιακή κινητοποίηση είναι απίθανο να προκαλέσει εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης, καθώς βάσει νόμου επιβάλλεται να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στους πυρηνικούς σταθμούς, ενώ η Γαλλία έχει τη δυνατότητα να εισάγει ενέργεια από γειτονικά ευρωπαϊκά κράτη.
Την τελευταία εβδομάδα εργαζόμενοι που ανήκουν στο συνδικάτο CGT απέκλεισαν διυλιστήρια πετρελαίου σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Ο αποκλεισμός αυτός προκάλεσε ελλείψεις καυσίμων σε μεγάλα τμήματα της Γαλλίας.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












