Skip to main content

Σε χαμηλό 11ετίας οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Βουτιά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών έχουν κάνει οι καταθέσεις των ιδιωτών στις ελληνικές τράπεζες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Σύμφωνα με την ΤτΕ, συνεχίστηκε και τον Απρίλιο η εκροή καταθέσεων, με το συνολικό απόθεμα επιχειρήσεων και νοικοκυριών να υποχωρεί στο τέλος του μήνα στα 133,6 δισ. ευρώ από 138,6 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), από τον Νοέμβριο του 2014, οπότε ξεκίνησε ουσιαστικά και η προεκλογική περίοδος στη χώρα, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών έχουν μειωθεί κατά περίπου 30,7 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης στις τράπεζες μειώθηκαν στα 9 δισ. ευρώ από 10,5 δισ. ευρώ τον Μάιο.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.