Skip to main content

Τραμπ: Χαίρονται που στην ορκωμοσία μου οι σημαίες θα είναι μεσίστιες

REUTERS/Brian Snyder/File Photo

«Κανένας δεν θα ήθελε να δει κάτι τέτοιο», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

«Λόγω του θανάτου του προέδρου Τζίμι Κάρτερ, η σημαία, για πρώτη φορά στην ιστορία κατά την ορκωμοσία νέου προέδρου, θα κυματίζει μεσίστια. Κανένας δεν θέλει να το δει αυτό», έγραψε ο εκλεγμένος Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στο δίκτυό του Truth Social.

Ο Ντοναλντ Τραμπ επέκρινε επίσης τους Δημοκρατικούς αντιπάλους του ότι «χαίρονται» για την κατάσταση αυτή.

Όταν ρωτήθηκε σήμερα εάν ο Λευκός Οίκος θα μπορούσε να ανακαλέσει αυτή την απόφαση ή να την επανεξετάσει, η εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν, η Καρίν Ζαν-Πιερ, απάντησε κοφτά “Όχι”, κατά τη διάρκεια της καθημερινής της συνέντευξης Τύπου.

Με την ανακοίνωση του θανάτου του Τζίμι Κάρτερ στις 29 Δεκεμβρίου, ο Δημοκρατικός απερχόμενος πρόεδρος έδωσε εντολή οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια για περίοδο τριάντα ημερών, συνεπώς μέχρι και μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.

Είθισται να ακολουθείται η τακτική αυτή σε περίπτωση θανάτου προέδρου ή πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, έπειτα από σχετική διακήρυξη το 1954 του Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.