Skip to main content

Ρωσική υπηρεσία ασφαλείας: Οι ύποπτοι είχαν «επαφές» στην Ουκρανία 

(REUTERS/Anton Vaganov)

FSB: «Οι εγκληματίες σχεδίαζαν να διασχίσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα»

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ύποπτοι της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης που διαπράχθηκε χθες σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, είχαν «επαφές» στην Ουκρανία και σχεδίαζαν να διαφύγουν εκεί.

«Αφού διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση, οι εγκληματίες σχεδίαζαν να διασχίσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και είχαν κατάλληλες επαφές στην ουκρανική πλευρά», αναφέρει η FSB σε ανακοίνωσή της, την οποία επικαλέστηκε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Κατά την ίδια πηγή, η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας επισήμανε ότι η επίθεση είχε σχεδιαστεί προσεκτικά.

Παράλληλα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε επικαλούμενο την ανακοίνωση της FSB ότι 4 φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης κατευθύνονταν στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία όταν συνελήφθησαν νωρίς σήμερα το πρωί και είχαν επαφές στην ουκρανική πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενώ η Ουκρανία έχει αρνηθεί ήδη από χθες οποιαδήποτε ανάμειξη.

Το Κίεβο αμφισβητεί τον ρωσικό ισχυρισμό ότι οι επιτιθέμενοι σχεδίαζαν να περάσουν τα σύνορα. Εκπρόσωπος της διεύθυνσης πληροφοριών του ουκρανικού στρατού δήλωσε στο BBC ότι στα σύνορα είναι είναι ανεπτυγμένες ειδικές υπηρεσίες και στρατός. «Το να υποδηλώνει κανείς ότι οι ύποπτοι κατευθύνονταν στην Ουκρανία, θα σήμαινε ότι ήταν ηλίθιοι ή με τάσεις αυτοκτονίας» ανέφερε.

https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1622771/makeleio-sti-moscha-stoys-93-oi-nekroi/