Skip to main content

Έχει θέση το κόκκινο κρέας στη διατροφή μας; Οι ειδικοί απαντούν

Μεγαλώσαμε με το κόκκινο κρέας να πρωταγωνιστεί στο κυριακάτικο τραπέζι, αλλά πλέον καταλαμβάνει περισσότερες θέσεις στα πιάτα τις εβδομάδας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Τι λένε, όμως, οι ειδικοί γι’ αυτό, βάσει ερευνών; Πόσο κακό μπορεί να μας κάνει η συχνή κατανάλωσή του;

Το κόκκινο κρέας έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου, καρκίνου του πνεύμονα, καρδιαγγειακών νοσημάτων και εγκεφαλικού επεισοδίου, εμφάνιση αδενώματος ωοθηκών, προστάτη, νεφρών και στομάχου, καθώς και με κακοήθεια στην ουροδόχο κύστη.

Διαβάστε περισσότερα