Skip to main content

Μέσι: Θα μπορούσε να είναι μακελειό

REUTERS/Sergio Moraes

Ο ηγέτης της παγκόσμιας πρωταθλήτριας δεν έκρυψε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του ανησύχησαν για πολύ σοβαρές καταστάσεις στις εξέδρες του «Μαρακανά».

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα (σε ώρες Ελλάδας) στις εξέδρες του «Μαρακανά» στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου φιλοξενήθηκε ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός αγώνας του κόσμου σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, Βραζιλία – Αργεντινή.

Η αναμέτρηση, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, ξεκίνησε με σχεδόν μισή ώρα καθυστέρηση λόγω σοβαρών επεισοδίων στις εξέδρες. Οι ταραχές ξεκίνησαν την ώρα που ανακρούονταν οι εθνικοί ύμνοι, σε ένα σημείο της εξέδρας που καταλάμβαναν οι 3.000 Αργεντινοί οπαδοί, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αναμεμειγμένοι με τους γηπεδούχους.

REUTERS/Sergio Moraes

Αρχικά ξέσπασαν καυγάδες με Βραζιλιάνους οπαδούς και στη συνέχεια η αστυνομία επενέβη για να σταματήσει το χάος. Τα επεισόδια θύμισαν τις συμπλοκές στην Κοπακαμπάνα κατά τη διάρκεια του τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες μεταξύ Μπόκα Τζούνιορς και Φλουμινένσε.

Δεδομένης της κατάστασης, οι παίκτες της Αργεντινής έφυγαν από το γήπεδο με κατεύθυνση προς το σημείο των επεισοδίων, ενώ αρκετοί Αργεντινοί θεατές έσπευσαν στον αγωνιστικό χώρο αναζητώντας προστασία από την βίαιη καταστολή των αστυνομικών.

Σε εκείνο το σημείο ο αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι, στράφηκε προς τον διαιτητή, τον Χιλιανό Πιέρο Μάζα, και με εύγλωττες χειρονομίες τού ανακοίνωσε ότι θα απομάκρυνε την ομάδα από τον αγωνιστικό χώρο και θα έφευγε για τα αποδυτήρια έως ότου αποκατασταθεί η ηρεμία.

REUTERS/Ricardo Moraes

«Γυρίσαμε στα αποδυτήρια γιατί ήταν ο καλύτερος τρόπος να ηρεμήσουμε την κατάσταση, θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε μακελειό», σχολίασε ο αρχηγός της «Αλμπισελέστε» μετά τη νίκη με 1-0, χάρη στο καθοριστικό γκολ του Οταμέντι.

«Ήταν κακό γιατί είδαμε πώς χτυπούσαν ανθρώπους. Σκέφτεσαι τις οικογένειες, τους ανθρώπους που είναι εκεί, που δεν ξέρουν τι συμβαίνει και ανησυχούσαμε περισσότερο γι΄ αυτό παρά για ένα ματς που σε εκείνο το σημείο ήταν δευτερεύουσας σημασίας».

«Μετά απ΄ αυτό, η νίκη είναι μια από τις πιο σημαντικές που έχει πετύχει αυτή η ομάδα. Είναι κάτι πολύ ωραίο να μπορείς να κερδίζεις εδώ, στη Βραζιλία, μετά το πόσο δυνατοί ήταν στην έδρα τους σε όλη την ιστορία τους».

REUTERS/Sergio Moraes

Μαζί με τους παίκτες της Αργεντινής παρενέβη και ο αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας Μαρκίνιος, για να καλέσει τους φιλάθλους να ηρεμήσουν. «Ανησυχούσαμε για τις οικογένειες, γυναίκες και παιδιά, που είδαμε πανικόβλητους στις εξέδρες», είπε ο Μαρκίνιος. «Στο γήπεδο ήταν δύσκολο να καταλάβουμε τι συνέβαινε, ήταν μια τρομακτική κατάσταση».

REUTERS/Sergio Moraes