Κονδύλια 2 δισ. για το Υποδομών - Μεταφορών

Με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ και τον τακτικό προϋπολογισμό
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 10:16
UPD:17:55

Το ποσό των 2 δισ. εξασφάλισε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το 2020 (1,46 δισ. το ΠΔΕ), όπως προκύπτει από την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα, για το 2020 το ποσό του 1,46 δισ. ευρώ για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και 534 εκατ. από τον τακτικό προϋπολογισμό, δηλαδή σύνολο 2 δισ. ευρώ, έναντι 1,31 δισ. και 655 εκατ. αντίστοιχα το 2019.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για την εκτέλεση της αποστολής του, όπως η υλοποίηση των έργων υποδομών της χώρας και η ανάπτυξη μεταφορικών και συγκοινωνιακών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Οι πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού του υπουργείου προβλέπεται να καλύψουν κυρίως δαπάνες για:

  • την επιχορήγηση των συγκοινωνιακών φορέων,
  • την επιδότηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,
  • την επιχορήγηση των λοιπών φορέων εποπτείας του (Κτηριακές Υποδομές, Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας),
  • τη λειτουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων,
  • τη λειτουργία της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων και
  • τον εξοπλισμό, την εκτέλεση εργασιών, την κατασκευή έργων, τη συντήρηση-βελτίωση-επέκταση των εγκαταστάσεων των αερολιμένων.

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν την κατασκευή εθνικών οδικών αξόνων, έργων μετρό, νέου σιδηροδρομικού δικτύου, επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου Αθηνών, λιμενικών έργων και έργων για τα αεροδρόμια, καθώς και έργων του επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας.

Επίσης, περιλαμβάνονται έργα κτηριακών υποδομών που συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση των τομέων της υγείας, παιδείας και δικαιοσύνης (νοσοκομεία, σχολεία, δικαστικά μέγαρα, φυλακές), καθώς και έργα για τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα