Skip to main content

Υπόθεση Πισπιρίγκου: «Ήταν μάνα, μπορεί καλύτερη και από εμένα»

Τι είπε ο μητέρα της κατηγορύμενης- Ευθύνες στον αναισθησιολόγο, έριξε ο πατριός της.

«Δεν θα σκότωνε τα παιδιά της. Ήταν μάνα, μπορεί καλύτερη και από εμένα. Εγώ δούλευα. Μπορεί να μη μπορούσα να της προσφέρω πολλά. Η Ρούλα μου ήταν πάνω στα παιδιά της. Ήταν υπόδειγμα μητέρας. Πιστεύω στην αθωότητά της» επαναλάμβανε καθόλη τη διάρκεια της κατάθεσής της, η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, που δικάζεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Έχω επιβαρυνθεί πολύ ψυχολογικά. Έχω χάσει τρία εγγόνια, ένα ένα έφευγε, και το παιδί μου είναι στη φυλακή. Ήρθε η Ίριδα για να δώσει χαρά και έφυγε πάλι, μας τα πήρε ο Θεούλης».

Η μάρτυρας στην κατάθεσή της χαρακτήρισε την κόρη της «καλό παιδί, καλή μαθήτρια που μεγάλωσε αρκετά με τη γιαγιά και τον παππού, λόγω της δικής της εργασίας, η οποία δεν έβγαζε προς τα έξω τα συναισθήματά της.

«Κάθε μέρα πήγαινε στο νεκροταφείο στον τάφο της Μαλένας, έκλαιγε συνέχεια στο σπίτι, έκλαιγε και στο νεκροταφείο. Δε μπορούσε να το συνειδητοποιήσει».

«……ήταν άρτια μάνα….»

Στη συνέχεια, κατέθεσε ο πατριός της κατηγορουμένης, ο οποίος χαρακτήρισε πρότυπο μάνας την 34χρονη.

«Η προσωπικότητα της Ρούλας είναι δυνατή. Για μένα είναι πρότυπο. Ήταν άρτια μάνα. Δεν ξέρω αν το έβλεπε κι ο άντρας της αυτό, αλλά ήταν ευχαριστημένος. Ήταν πρότυπο μάνας και συζύγου» είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Πως είναι το πρότυπο για εσάς;

Μάρτυρας: Ήταν δίπλα στα παιδιά της. Τα φρόντιζε, τα έπλενε, τα τάιζε, ήταν δίπλα τους, μαγείρευε στον άντρα της. Εγώ επειδή ταξίδευα πολύ αυτά δεν τα έχω ζήσει κι όταν την έβλεπα χαιρόμουν.

«Καθυστέρησε ο αναισθησιολόγος»

Για καθυστέρηση κατηγόρησε  αναισθησιολόγο του Καραμανδάνειου νοσοκομείου, όταν μετέφεραν το παιδί με το αυτοκίνητό του.

«Αν δεν είχε καθυστερήσει αυτός με τη διασωλήνωση, το παιδί μπορεί να είχε σωθεί. Στις 11 Απριλίου μίλησα το μεσημέρι με βιντεοκλήση με την Τζωρτζίνα. Το απόγευμα μας πήρε και μας είπε ότι δεν είναι καλά το παιδί και να πάμε στο νοσοκομείο. Γύρω στις 18.30; Δεν θυμάμαι καλά τις ώρες, τι διαφορά έχει;

Πρόεδρος: Ότι στις 18.30 δεν είχε συμβεί το επεισόδιο! Αυτή τη διαφορά έχει!

Μαρτυρας:  ο άνδρας της κατηγορουμένης είπε ότι ο γιατρός ήρθε 10 λεπτά μετά από αυτόν. Δε γνωρίζω από τι πέθανε τελικά το παιδί.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

naftemporiki.gr