Skip to main content

Χανιά: Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στα περί αστυνομικής βίας πριν τον θάνατο 58χρονου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Τι καταγγέλλει ο γιος του

Σε δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ηλεκτρονικό Τύπο και αφορούν στις συνθήκες θανάτου 58χρονου την 1η Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών Χανίων απαντά σήμερα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

Όπως σημειώνει, για την υπόθεση έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Σύμφωνα με το Cretalive, είχε προηγηθεί καταγγελία από τον γιο του 58χρονου, ότι ο πατέρας του ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τους αστυνομικούς, του ασκήθηκε υπέρμετρη βία και εν τέλει κατέρρευσε.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του, με αφορμή μία μικρή ποσότητα χασίς που επικαλείται η ΕΛ.ΑΣ. ότι βρέθηκε στον έλεγχο, αστυνομικοί κατέβασαν και έσυραν τον πατέρα του σε ένα χωράφι και τον χτύπησαν ανηλεώς, προκειμένου να τους υποδείξει από ποιον προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο πατέρας του κατέρρευσε ενώ τον τραβούσαν πισθάγκωνα δεμένο μέχρι τα περιπολικά, σε απόσταση 150 μέτρων. Επικαλείται δε αυτόπτες μάρτυρες, πολίτες που προσπάθησαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ στον 58χρονο μέχρι να καταφθάσει το ΕΚΑΒ, ενώ θεωρεί ότι υπήρξαν πολλές ανακρίβειες σε όσες πληροφορίες δόθηκαν προς δημοσίευση για τις συνθήκες του συμβάντος, εσκεμμένα προκειμένου να στηθεί ένα σκηνικό διαφορετικό από το πραγματικό.

Προαναγγέλλει, τέλος, ότι ήδη έχει κινήσει νομικές διαδικασίες με την υποβολή μήνυσης, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους φέρουν ευθύνη, όπως ισχυρίζεται, για τον θάνατο του πατέρα του.