Skip to main content

Η CMA D. Argoudelis & co s.a. ανακοινώνει την συνεργασία της με το BCA College!

Η CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A. εγκαινίασε ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο αυτοματισμού στο BCA College, σχεδιασμένο για να καλύπτει τις ακαδημαϊκές και πρακτικές ανάγκες των φοιτητών του Master Marine Engineering. Η νεοσύστατη εγκατάσταση διαθέτει μια ολοκληρωμένη σουίτα σύγχρονου εξοπλισμού, όλα προετοιμασμένα και έτοιμα για λειτουργία. Η πρωτοβουλία αυτή όχι μόνο διευκολύνει την πρακτική έκθεση στην αιχμή του δόρατος των θαλάσσιων τεχνολογιών αυτοματισμού, αλλά χρησιμεύει επίσης ως μια καίρια πλατφόρμα για τους σπουδαστές ώστε να βελτιώσουν τις σχετικές δεξιότητες και την τεχνογνωσία τους. Με τη σειρά τους, αυτό τους προετοιμάζει να διαπρέψουν σε μελλοντικές σταδιοδρομίες στον δυναμικό ναυτιλιακό τομέα.

Η ίδρυση του εργαστηρίου αυτοματισμού CMA αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της καλλιέργειας συμβιωτικών σχέσεων μεταξύ της εκπαιδευτικής σφαίρας και της βιομηχανίας. Επιδιώκει να αποτελέσει καταλύτη για την προώθηση της απόκτησης προηγμένων δεξιοτήτων, την αιχμή του δόρατος της καινοτόμου έρευνας και την προώθηση της επέκτασης του τομέα του θαλάσσιου αυτοματισμού. Επιπλέον, το εργαστήριο προβλέπεται να αναδειχθεί σε έναν ζωντανό κόμβο που θα προάγει την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία μεταξύ φοιτητών, καθηγητών και έμπειρων επαγγελματιών του κλάδου. Σε αυτό το ζωντανό οικοσύστημα μπορούν να οργανώνονται εργαστήρια, σεμινάρια και διαλέξεις προσκεκλημένων, καλλιεργώντας ένα πλούσιο περιβάλλον για την ανταλλαγή γνώσεων και την καλλιέργεια στρατηγικών συνεργασιών.

Οι Ιωάννης & Νικόλαος Αργουδέλης, Διευθύνων Σύμβουλοι της CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A. δήλωσαν, «Η δέσμευση μας για καινοτομία & υπεροχή είναι βαθιά ενσωματωμένη στο DNA της εταιρείας μας. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί ένα πολυσήμαντο βήμα προς τη διαμόρφωση του μέλλοντος της θαλάσσιας τεχνολογίας και την προώθηση ενός οικοσυστήματος συνεργασίας μεταξύ βιομηχανίας και ακαδημαϊκής κοινότητας.»

Ο Χάρης Δασκάλακης, Διευθύνων Σύμβουλος του BCA COLLEGE δήλωσε, «Το BCA από την ίδρυση του, το 1971, αποτελεί ένα εκπαιδευτικό οργανισμό που στόχο έχει την συνεχή βελτίωση των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων , πάντα με γνώμονα το κέλευσμα της αγοράς και τις ρεαλιστικές της ανάγκες. Σ’ αυτό το μισό αιώνα εκπαιδευτικής προσφοράς, έχουμε καταφέρει σε μία σειρά εκπαιδευτικών δρωμένων που αφορούν τις Ναυτιλιακές σπουδές να καινοτομούμε, κάτι που συμβαίνει για άλλη μία φορά με την πολύτιμη και καθοριστική υποστήριξη της CMA, δημιουργώντας ένα Automation Lab υψηλών προδιαγραφών, στο οποίο θα εκπαιδεύονται οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του νέου μας προγράμματος MSc in Marine Engineering Management».