Skip to main content

Πετράλωνα: Σε λειτουργία το νέο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ

Δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους κατοίκους της 3ης δημοτικής κοινότητας, καθημερινά από 8 το πρωί έως 8 το βράδυ

Σε Πολυδύναμο Κέντρο με ενισχυμένες όλες του τις υπηρεσίες και το ιατρικό δυναμικό μετατρέπεται από σήμερα το δημοτικό ιατρείο Πετραλώνων του δήμου Αθηναίων, το οποίο μεταφέρεται και λειτουργεί πλέον σε έναν σύγχρονο και αναβαθμισμένο χώρο επί της οδού Πειραιώς 108. Πρόκειται για το 4ο κατά σειρά Πολυδύναμο Κέντρο που εντάσσεται στο δίκτυο των έξι δημοτικών ιατρείων του δήμου Αθηναίων κι έχει στόχο να καλύψει πλήρως τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας των κατοίκων της 3ης δημοτικής κοινότητας της Αθήνας.

Καθημερινά, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, δημότες κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν δωρεάν τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας και συμβουλευτικής, ενώ μπορούν παράλληλα να αξιοποιούν και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η παροχή φροντίδας στους πολίτες και η προστασία τους είναι πιο πολύτιμη από ποτέ. Οφείλουμε να δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες που θα κάνουν τους πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς απέναντι σε ό,τι απειλεί την υγεία και την ισορροπία της καθημερινότητάς τους. Δημιουργώντας ένα νέο Πολυδύναμο Ιατρικό Κέντρο στα Πετράλωνα, χτίζουμε ανθεκτικότητα από τα κάτω προς τα πάνω. Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τις δομές υγείας σε ολόκληρη την πόλη, με στόχο να καλύψουμε κάθε μικρή ή μεγάλη ανάγκη πρωτοβάθμιας φροντίδας και στις επτά δημοτικές κοινότητες», τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Τα Δημοτικά Ιατρεία έχουν ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία 4 χρόνια με επιπλέον ιατρικό προσωπικό, υποδομές και νέο μοντέλο λειτουργίας, αποτελώντας πλέον, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, σημείο αναφοράς για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Αθήνα. Τα Πολυδύναμα Κέντρα αποτελούν ενισχυμένα Δημοτικά Ιατρεία και παρέχουν τη δυνατότητα να προσφέρονται από ένα και μόνο Κέντρο ιατρικές, κοινωνικές, ψυχολογικές, εργασιακές και νομικές υπηρεσίες, οι οποίες απευθύνονται σε όλους τους Αθηναίους και όλες τις Αθηναίες, εντελώς δωρεάν.

Περισσότερα από 450.000 ραντεβού την τελευταία 4ετία

Σε όλη αυτή την περίοδο, περισσότερα από 450.000 ραντεβού έχουν κλειστεί στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων από τα οποία πάνω από 210.000 ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων, Μανόλης Καλαμπόκας, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι για την νέα προσθήκη στις δομές υγείας του Δήμου Αθηναίων. Οι πολίτες της 3ης Κοινότητας, αλλά και ολόκληρης της Αθήνας έχουν τη δυνατότητα να λάβουν, χωρίς κόστος, υπηρεσίες υγείας από έμπειρους ιατρούς αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα ολοκληρώνεται με επιτυχία και προχωράμε δυναμικά στα επόμενα σχέδιά μας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Αθήνα».

Οι ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται στο νέο Πολυδύναμο Κέντρο

Στο νέο Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στα Πετράλωνα, έχουν ήδη προσληφθεί και θα παρέχουν υπηρεσίες επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων όπως Γενικός Ιατρός, Παιδίατρος, Γυναικολόγος, Φυσίατρος, Οδοντίατρος, Ορθοπεδικός, Φυσικοθεραπευτής, Μαία, Νοσηλευτής/τρια, Διατροφολόγος κ.ά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ

Το Κέντρο, παρέχει στους δημότες πρωτοβάθμια περίθαλψη που περιλαμβάνει από κλινική εξέταση, συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής και διαγνωστικών εξετάσεων, εκτέλεση ιατρικών, οδοντιατρικών πράξεων μέχρι και δράσεις σε επίπεδο κοινότητας από ένα μεγάλο φάσμα ιατρικών και παραϊατρικών επιστημονικών ειδικοτήτων. Με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών κάθε ωφελούμενου, όλες οι επιστημονικές ειδικότητες διασυνδέονται.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ

Οι κοινωνικές υπηρεσίες

Παράλληλα, το Πολυδύναμο Κέντρο, παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη από ψυχολόγους, νομική υποστήριξη, υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, καθώς και δράσεις σε επίπεδο κοινότητας από κοινωνικούς επιστήμονες που ειδικεύονται στην παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών.
Επίσης, προσφέρει εξατομικευμένη εξυπηρέτηση στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών τόσο αυτών που παρέχει ο δήμος όσο και αυτών που παρέχουν δημόσιοι φορείς και οργανισμοί́, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις στα όρια του δήμου Αθηναίων.

Κάθε επίσκεψη στο ιατρείο πραγματοποιείται μετά από τηλεφωνικό ραντεβού.

Πληροφορίες: 3ο Πολυδύναμο Κέντρο-Δημοτικό Ιατρείο Πετραλώνων, διεύθυνση: Πειραιώς 108, 1ος όροφος, τηλέφωνο: 210 3427515.

Η λειτουργία των Πολυδύναμων Κέντρων εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «Συνδυασμένες Υπηρεσίες Υγείας και Συμβουλευτικής για Ευάλωτες Ομάδες Κατοίκων της Αθήνας σε Πολυδύναμα Κέντρα του Δήμου Αθηναίων» που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων  και συγχρηματοδοτείται με πόρους ΕΣΠΑ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του δήμου Αθηναίων (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική») με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5029634.