Skip to main content

Χρυσή Αυγή: Aπορρίφθηκαν οι αιτήσεις αποφυλάκισης Κασιδιάρη – Λαγού

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Απορρίφθηκε και η αίτηση εξαίρεσης της Εισαγγελέως της έδρας που υπέβαλε ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης

Απορρίφθηκαν από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων οι αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν υποβάλει οι καταδικασθέντες Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα και την αίτηση εξαίρεσης της Εισαγγελέως της έδρας που υπέβαλε ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης. «Καταθέσαμε αίτηση εξαίρεσης διότι δεν δικάζεται κάποιος για την ιδεολογία του. Ο ναζισμός και ο εθνικοσοσιαλισμός δε δικάζονται στην Ελλάδα. Έπρεπε η εισαγγελέας να ασχοληθεί μόνο με την αξιόποινη πράξη» τόνισε ο κ. Πλευρης. «Το αν είσαι φασίστας ή ναζί δεν είναι αξιόποινη πράξη. Η εισαγγελεας εξέφρασε γνώμη εναντίον του ναζισμού συνεπώς είναι προκατειλημμένη…» τόνισε επίσης ο κ. Πλεύρης.

«Η αίτηση εξαίρεσης είναι προδήλως αβάσιμη. Θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι τάχα διώκονται για τις ιδέες του. Θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση ο Λαγός ότι τάχα επέστρεψε στην Ελλάδα όταν την κοπάνησε» τόνισε ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Κώστας Παπαδάκης, με τον Γιάννη λαγό να απαντά: «Ήμουν στο εξωτερικό έξι μήνες όντας εκλεγμένος ευρωβουλευτής με 120 χιλιάδες ψήφους. Θα μπορούσα να μείνω στο εξωτερικό. Δεν το έκανα. Για να μην λέμε αηδίες».

Παράλληλα το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να κληθεί να καταθέσει η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας , η οποία στο πρωτόδικο δικαστήριο ήταν αγνώστου διαμονής.

naftemporiki.gr