Skip to main content

Πικρή ισοπαλία για τον Ολυμπιακό στο Μπακού

Ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο νίκη στο Μπακού κόντρα στην Καραμπάχ για να παραμείνει ζωντανός στο Europa League αλλά το 0-0 σφράγισε και μαθηματικά τον αποκλεισμό του από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Τουλάχιστον με τον βαθμό αυτό και την ήττα της Ναντ από την Φράιμπουργκ, οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την τρίτη θέση που οδηγεί στα νοκ άουτ του Conference League.

Στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης η Καραμπάχ είχε τον έλεγχο του αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, με αποτέλεσμα να πιεστεί αλλά τουλάχιστον να έχει καλές αντιδράσεις στο ανασταλτικό κομμάτι.

Από το ημίωρο και μετά οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν κάπως. Μάλιστα στο 38′ η σέντρα του Καμαρά βρήκε στο δοκάρι και στο 44′ το σουτ του Κούντε έδιωξε με δυσκολία ο Μαγκομενταλίγεφ.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός άνοιξε, η μπάλα πήγαινε γρήγορα από την μία περιοχή στην άλλη, με τον Ολυμπιακό να πλησιάζει στο γκολ δύο φορές. Ο Μπιέλ, όμως και ο Κουντέ δεν κατάφεραν να «συνδεθούν» με τα αντίπαλα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν σοβαρά για πρώτη φορά με τον Όζοβιτς στο 71′. O Mίτσελ έριξε στο παιχνίδι Βαλμπουενά και Μαρτσέλο για να αλλάξει κάτι στο επιθετικό κομμάτι αλλά οι Πειραιώτες έδειχναν να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις. Ο Πασχαλάκης στο 91′ έδιωξε το σουτ του Ζουμπίρ και κράτησε το μηδέν.

Παρότι ο Ολυμπιακός… καιγόταν για νίκη, η Καραμπάχ ήταν εκείνη που πίεζε για το γκολ. Τελικά το 0-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, το οποίο σήμανε και τον αποκλεισμό της ελληνικής ομάδας από το Europa League.

Η νίκη της Φράιμπουργκ επί της Ναντ άφησε τους Γάλλους στους 3 βαθμούς και ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές την τρίτη θέση που οδηγεί στα νοκ-άουτ του Conference League.