Skip to main content

Συλλήψεις για την τραγωδία με το ελικόπτερο στα Σπάτα – Πώς έγινε το δυστύχημα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε λίγο μετά τις 06:20 το απόγευμα της Δευτέρας σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα. Την προανάκριση διενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Βορειανατολικής Αττικής, η οποία και έχει προβεί σε τρεις συλλήψεις.  

Μετά τον πιλότο, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξαμελείας, συνελήφθησαν και δύο τεχνικοί εδάφους του ελικοδρομίου, στο οποίο είχε προσγειωθεί το ελικόπτερο.

O νεαρός Βρετανός κατέβηκε από το ελικόπτερο και κατευθύνθηκε προς τον έλικα, ο οποίος, άγνωστο γιατί, δεν είχε σταματήσει. Αυτός τον χτύπησε και βρήκε τραγικό θάνατο. Οι αστυνομικοί συλλέγουν καταθέσεις από επιβάτες του ελικοπτέρου και εργαζόμενους στο ελικοδρόμιο ώστε να εξακριβώσουν γιατί ο πίσω έλικας ήταν σε λειτουργία ενώ το ελικόπτερο είχε προσγειωθεί.

Σημειώνεται ότι η παρέα των τεσσάρων Βρετανών τουριστών που βρισκόταν στο ελικόπτερο το είχε μισθώσει για να έρθει στην Αθήνα από τη Μύκονο. Σύμφωνα με πληροφορίες σε άλλο ελικόπτερο που έφτασε στο ελικοδρόμιο λίγο αργότερα είχαν επιβιβαστεί οι γονείς του άτυχου 21χρονου. 

Η αναφορά της αστυνομίας για το δυστύχημα 

Τη Δευτέρα 25/7/2022, στις 18:00 το απόγευμα στην Παιανία Αττικής, θέση Αγίου Γεωργίου στον πολυχώρο Λώλου, έλαβε χώρα συμβάν με θανάσιμο τραυματισμό ατόμου. Ειδικότερα ελικόπτερο τύπου SX-HEJ της εταιρείας «Superior Air» με ιδιοκτήτη τον Σ.Η. του Κ., το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Μύκονο – Παιανία, αφού προσγειώθηκε, ο πιλότος Φ.Χ. με τέσσερις επιβαίνοντες υπηκόους Αγγλίας: Yeabsley James Douglas Allan του Richard, Savage Max David του Ian, Stanton Gleaves Jack James του Robin και Fenton Jack του Miguel, κατά την έξοδό τους, ο Fenton Jack κινήθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου και τον χτύπησε ο πίσω μικρός έλικας στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.