Ιράν: Μια νέα ευκαιρία για την Ελλάδα

To παράδειγμα της AMN AVAR TAK
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 16:44
UPD:09/02/2018 13:48

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, με τους 85 εκατ. κατοίκους, είναι μια χώρα με πολιτισμό, ιστορία και εξαιρετικό γεωγραφικό ενδιαφέρον, που αναζητά νέες συνεργασίες και επενδύσεις. Αποτελεί διαμετακομιστικό κέντρο, συνδέοντας την Ανατολή με τη Δύση και τον Βορρά.

Η άνοδος του Ιράν τα τελευταία 2 χρόνια είναι θεαματική. Η χώρα πέρασε από την απομόνωση των τελευταίων ετών σε μια νέα εποχή. Η συμφωνία (JCPOA) που επιτεύχθηκε στις 14/7/2015 με τους λεγόμενους P5+1 εταίρους (Γαλλία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία και Γερμανία) αποτέλεσε την αφετηρία για μια συνεχή ανανέωση των υποδομών και εμπορικών σχέσεων της χώρας. 

Σύμφωνα με την World Bank το Ιράν παρουσιάζει ανάπτυξη GDP -1,8% το 2015 και +6,4% το 2016 αναμένοντας +4% για το 2017. Σημαντικό σημείο είναι ότι εκτός των αυξανόμενων συναλλαγών πετρελαιοειδών και γκαζιού, βασικό προϊόν εξαγωγής του Ιράν, η εμπορική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 25%. 

Η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο του Ιράν, με την Ευρώπη να κερδίζει έδαφος. Η Ιταλία και η Γερμανία πρωτοστατούν, και οι δύο χώρες με προϊστορία στις εμπορικές σχέσεις με το Ιράν. Αντιθέτως, η Ελλάδα δεν έχει αξιοποιήσει ακόμη τις προοπτικές της, ανταποκρινόμενη στην πρόκληση αυτής της τεράστιας αγοράς του Ιράν. 

Η ελληνική παρουσία

Η BE ACCURATE είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία διεθνών μεταφορών και logistics με δική της παρουσία στο Ιράν. Η AMN AVAR TAK με έδρα την Τεχεράνη ανήκει στους ιδρυτές της BE ACCURATE, Νικόλαο Σίμου και Azadeh Sadegh. 

Εξυπηρετούν όλο το φάσμα των υπηρεσιών διεθνών μεταφορών και logistics, όπως οδικές, σιδηροδρομικές, θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές, 3PL, διανομή, εκτελωνισμό σε όλα τα σημεία εισόδου από και προς το Ιράν. 

Οι εταιρείες μας έχουν εξειδίκευση στη διαχείριση σύνθετων έργων (projects) με επίκεντρο εταιρειών παραγωγής ενέργειας, που επενδύουν σε νέες μονάδες που πραγματοποιούνται στο Ιράν. 

Στους πελάτες μας παρέχουμε πλήρη πακέτα υπηρεσιών (end-to-end solutions), απόλυτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε έργου. 

Θεωρούμε σημαντικό εργαλείο για κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία τη χρήση των συμβουλευτικών υπηρεσιών μας, με στόχο τόσο την καλύτερη αξιοποίηση δυνατοτήτων συνεργασίας όσο και την παροχή πληροφοριών για εταιρείες ή προϊόντα που αναζητούνται από το Ιράν. 

H BE ACCURATE και το παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της καλύπτει τις ανάγκες των πελατών, είτε αυτές είναι «in- or out-of-gauge».

Συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι η τεχνογνωσία και εξειδίκευση έχοντας ως βάση τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών μας.
Οι υποδομές στο Ιράν είναι αναπτυγμένες, το ασφαλές οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο σε συνδυασμό με τα εμπορικά λιμάνια και αεροδρόμιο προσφέρουν αξιόπιστες υπηρεσίες. 

Πρόσφατα συνδέθηκε με την Κίνα και τη Δύση σιδηροδρομικώς μέσω της νέας οδού του μεταξιού.

Άλλο σημαντικό έργο υποδομής είναι η ανάπτυξη του λιμανιού Chabahar όπου διαμετακομίζονται προϊόντα από την Ασία με τελικό προορισμό τη Ρωσία και τη Δύση.

Η περίοδος αυτή αποτελεί για τις ελληνικές επιχειρήσεις μία νέα ευκαιρία ανάπτυξης και επένδυσης. 

www.be-accurate.com

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
διαβάστε επίσης

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ Μεταφορές & Logistics