«Όραμα και Ευθύνη για τον Ασθενή»

Οι πυλώνες της Κοινωνικής Υπευθυνότητας για τη Novartis
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 18:14
UPD:15/12/2017 10:20

Έχοντας πλήρη επίγνωση του κοινωνικού μας ρόλου και με οδηγό την πάγια δέσμευσή μας στην αειφορία και την ακεραιότητα, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και απαντάμε όσο το δυνατόν συντομότερα.

Για τη Novartis η Εταιρική Υπευθυνότητα δεν αποτελεί αντικείμενο αποσπασματικής προσέγγισης, αλλά καίρια παράμετρο όλης της επιχειρησιακής μας λειτουργίας, καθώς αναγνωρίζουμε ότι είναι μόνος τρόπος να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον. Το όραμά μας να είμαστε πρωτοπόροι στην εξέλιξη της ιατρικής πρακτικής αντικατοπτρίζεται στην αδιάκοπη προσπάθειά μας να ανακαλύπτουμε νέους τρόπους επέκτασης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. 

Οι δράσεις μας στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας συνδέονται άμεσα με την κάλυψη και διαχείριση των αναγκών και προσδοκιών των ασθενών και των φροντιστών τους, των ενώσεων ασθενών, των επαγγελματιών υγείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των εργαζομένων μας, των συνεργατών και προμηθευτών μας, με στόχο την οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με το κοινωνικό σύνολο. Οι δύο βασικοί πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης στους οποίους εστιάζουμε είναι η διεύρυνση της πρόσβασης στην υγεία και η υπεύθυνη δραστηριότητα.

Έχοντας πλήρη επίγνωση του κοινωνικού μας ρόλου και με οδηγό την πάγια δέσμευσή μας στην αειφορία και την ακεραιότητα, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και απαντάμε όσο το δυνατόν συντομότερα.
Ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα που λαμβάνουμε από το εξωτερικό περιβάλλον, εκπονούμε προγράμματα πρόληψης και ενημέρωσης κοινού σε όλη τη χώρα για σημαντικά νοσήματα σε συνεργασία με επιστημονικές εταιρείες. 

Παραδείγματα τέτοιων πρωτοβουλιών είναι η εκστρατεία «Αναπνέω», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής εταιρείας, που στοχεύει στην ενημέρωση για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) προσφέροντας παράλληλα δωρεάν σπιρομετρήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές και η εκστρατεία «Αποκαλύψτε το δέρμα σας», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας. Πρόσφατα ξεκίνησε και η δεύτερη φάση της εκστρατείας «Δικαίωμα στην Υγεία», υπό την αιγίδα της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, η οποία εστιάζει στις κλινικές μελέτες, με στόχο να ενισχύσει την πληροφόρηση των ασθενών και να απαντήσει σε τυχόν ανησυχίες, ενδυναμώνοντας τη σχέση εμπιστοσύνης των ασθενών με τους επαγγελματίες υγείας, τους ακαδημαϊκούς/υγειονομικούς φορείς, τις εγκριτικές αρχές και τη φαρμακοβιομηχανία.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το έργο μας στον τομέα της πρόληψης, καθώς μέσω υλοποίησης σχετικών πρωτοβουλιών τονίζουμε την ανάγκη τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών ελέγχων. Οι «Μετρήσεις Ζωής», το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων που υλοποιείται φέτος για 3η συνεχή χρονιά, έχει προσφέρει μέχρι στιγμής περίπου 16.000 δωρεάν ελέγχους σε συμπολίτες μας με δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας, σε 12 περιοχές της χώρας.

Επίσης, η εκστρατεία «Άκου το Σώμα σου», που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού για πρόληψη και σωστό έλεγχο μιας σειράς ασθενειών, αλλά και την ορθή καθοδήγηση των ασθενών μέσα από το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας, είναι μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία μας.

Καθώς επίκεντρο των δράσεών μας είναι πάντα οι ασθενείς, σχεδιάζουμε καινοτόμα προγράμματα υποστήριξής τους με χαρακτηριστικό παράδειγμα το προσφάτως βραβευθέν Νext 2 patient, ενώ στεκόμαστε με συνέπεια εδώ και χρόνια στο πλευρό 35 ενώσεων ασθενών.

Η προαγωγή της ιδέας του εθελοντισμού συγκαταλέγεται στις προτεραιότητές μας και γι’ αυτό προσφέρουμε κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου ευκαιρίες στους εργαζόμενούς μας για έμπρακτη κοινωνική συνεισφορά. Μάλιστα, μέσω της Εταιρικής Πλατφόρμας Εθελοντισμού που έχει αναπτύξει η Novartis σε παγκόσμιο επίπεδο, παρέχουμε τη δυνατότητα εθελοντικής εργασίας στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. 

Ξεχωριστή θέση για εμάς κατέχει η «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς», κατά τη διάρκεια της οποίας οι 500 περίπου εργαζόμενοι του ομίλου μας αφιερώνουν την επέτειο ίδρυσης της εταιρείας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη φροντίδας. 

Τέλος, στηρίζουμε έμπρακτα το φιλανθρωπικό έργο ΜΚΟ, σωματείων και δομών, ενώ συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε ακριτικά σχολεία που παρουσιάζουν έλλειμμα υποδομών.

www.novartis.gr

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
διαβάστε επίσης

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη