Skip to main content

Τελεσίγραφο Ντόρτμουντ στον Σρέντερ να παραιτηθεί από τις ρωσικές εταιρίες ενέργειας

Η ποδοσφαιρική ομάδα Μπορούσια Ντόρτμουντ κάλεσε τον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ και επίτιμο μέλος της να παραιτηθεί από τις θέσεις του στις ρωσικές εταιρίες ενέργειας, διαφορετικά, τονίζεται στην ανακοίνωση, ο σύλλογος «θα λάβει την κατάλληλη απόφαση».

«Πρώτα από όλα, είναι σημαντικό για εμάς να τονίσουμε ότι η Μπορούσια Ντόρτμουντ θεωρεί ότι η πολεμική επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η οικογένεια της Μπορούσια καταδικάζει ρητά αυτή την επαίσχυντη επίθεση. Γνωρίσαμε τον Γκέρχαρντ Σρέντερ ως θαρραλέο, μαχητικό δημοκράτη που υπερασπίζεται τη φιλελεύθερη κοσμοθεωρία του, ακόμη και όταν συναντά αντιστάσεις. Μας αρέσει να θυμόμαστε αυτόν τον Γκέρχαρντ Σρέντερ και ελπίζουμε ότι δεν ανήκει μόνο στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως υπογραμμίζεαι, «σε μια κατάσταση όπου αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα από βόμβες, δεν αρκεί μια μόνο λεκτική δέσμευση ενάντια σε κάθε στρατιωτική ενέργεια, αλλά απαιτείται και η ξεκάθαρη βούληση και η πεποίθηση που επιβάλλουν την αποχώρηση από ηγετικές θέσεις σε κρατικές ρωσικές εταιρίες. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι ο Γκέρχαρντ Σρέντερ θα καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα και θέλουμε να του δώσουμε την ευκαιρία να το κάνει. Αν επιλέξει να διατηρήσει τις θέσεις του, ως BVB δεν μπορούμε να το δεχτούμε και θα λάβουμε την κατάλληλη απόφαση», καταλήγουν οι Βεστφαλοί, που ως σύλλογος είναι αυτές τις μέρες ιδιαίτερα ενεργός στην προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΜΠΕ