Skip to main content

Αυστηροποιείται ο κανονισμός για την αναβολή αγώνων στην Πρέμιερ Λιγκ

Αυστηροποιούνται οι κανόνες σχετικά με τα αιτήματα για αναβολή αγώνων στην Πρέμιερ Λιγκ. Ενώ το αγγλικό πρωτάθλημα έχει ήδη καταγράψει 22 από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, οι σύλλογοι συμφώνησαν να ψηφίσουν ένα νέο πρωτόκολλο υγείας, που θα πρέπει να αποσκοπεί στην αποφυγή αντιπαραθέσεων.

Μέχρι τώρα ορισμένες ομάδες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον κορωνοϊό, τραυματισμούς, τιμωρίες ή ακόμα και διεθνείς υποχρεώσεις ως λόγο για να ζητήσουν άλλη ημερομηνία για τις συναντήσεις τους, με τελευταία περίπτωση το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τότεναμ.

Από εδώ και στο εξής, «ένας σύλλογος θα πρέπει να αποδείξει τουλάχιστον τέσσερα θετικά κρούσματα Covid-19 στην πρώτη ομάδα για να ζητήσει αναβολή», σύμφωνα με το Sky Sports, με τη διευκρίνηση ωστόσο πως πρόκειται για «αλλαγή στις οδηγίες σχετικά με την αναβολή αγώνων, όχι αλλαγή κανονισμών». 

Αυτοί εξακολουθούν να ισχύουν, «μόνο εάν οι σύλλογοι έχουν διαθέσιμους 13 παίκτες κι έναν τερματοφύλακα». Προηγουμένως, ένα μόνο θετικό κρούσμα σε μια ομάδα δικαιολογούσε το αίτημα αναβολής. Αυτές οι νέες κατευθυντήριες γραμμές θα τεθούν σε ισχύ το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, στον αγώνα Μπέρνλι-Γουότφορντ.

Όσον αφορά τα πρωτόκολλα Covid γύρω από γήπεδα και προπονητικά γήπεδα, αυτά παραμένουν αμετάβλητα και εξακολουθούν να υπόκεινται σε «έκτακτα μέτρα». Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες της Premier League θα εξακολουθούν να ελέγχονται καθημερινά και να παραμένουν σε ασφαλείς φυσαλίδες.

Τη Δευτέρα, η Premier League ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων μειώθηκε για τέταρτη συνεχή εβδομάδα. Τις επτά ημέρες έως και τις 23 Ιανουαρίου, υπήρξαν μόλις 16 νέα κρούσματα μεταξύ των παικτών και του προσωπικού σε 6.221 τεστ, ο χαμηλότερος αριθμός θετικότητας σε μια εβδομάδα από τις 5 Δεκεμβρίου.