Skip to main content

MarineTraffic: Mega deal εξαγοράς στον ψηφιακό χώρο της ναυτιλίας με ελληνικό «χρώμα»

H συμφωνία ακολουθεί την απόκτηση της γερμανικής πλατφόρμας συλλογής δεδομένων για πλοία FleetMon από τη MarineTraffic, που σημαίνει ότι στο δυναμικό της Kpler θα ενταχθούν και οι δύο εταιρείες.

Η κορυφαία ελληνική ναυτιλιακή πύλη εντοπισμού πλοίων MarineTraffic εξαγοράστηκε από την Kpler, μία εταιρεία με έδρα στις Βρυξέλλες, η οποία ειδικεύεται στην παροχή και ανάλυση δεδομένων και πληροφοριών για τις αγορές.

Όπως αναφέρουν ναυτιλιακοί παρατηρητές, πρόκειται για μία ακόμη ένδειξη ότι τα deals στον ψηφιακό χώρο της ναυτιλίας βρίσκονται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια, λόγω της αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας.

H συμφωνία ακολουθεί την απόκτηση της πλατφόρμας συλλογής δεδομένων για πλοία FleetMon με έδρα στη Γερμανία, από τη MarineTraffic, κάτι που σημαίνει ότι στο δυναμικό της Kpler θα ενταχθούν και οι δύο εταιρείες.

Από την ίδρυσή της το 2007, η MarineTraffic είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ναυτιλιακής βιομηχανίας, πρωτοπορώντας στην καινοτομία που κάνει ευρέως διαθέσιμα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων. Η FleetMon από την άλλη, η οποία επίσης ιδρύθηκε το 2007, παρέχει πληροφορίες σχετικά με το σύστημα αυτόματης ταυτοποίησης (AIS) των πλοίων σε ηγέτιδες εταιρείες της αγοράς, συμπεριλαμβανομένων αυτών που δραστηριοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Μεγάλη ενιαία πλατφόρμα

«Ο συνδυασμός των πλεονεκτημάτων των δύο εταιρειών θα επιτρέψει στην Kpler να προσδώσει περισσότερη αξία στον ναυτιλιακό τομέα και να αυξήσει την ποιότητα των προϊόντων, δεδομένων και υπηρεσιών που παρέχει στους πελάτες της. Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε μία περίοδο ενισχυμένης ζήτησης για ψηφιακά εργαλεία, καθώς και εντεινόμενων προκλήσεων σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Από τη δημιουργία της, η Kpler εστιάζει στον εντοπισμό φορτίων και όχι πλοίων. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να παντρέψουμε τις πληροφορίες για τα εμπορεύματα και αυτές για τη ναυτιλία σε μία ενιαία πλατφόρμα» τόνισε ο CEO της Kpler, François Cazor.

«Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτά που πέτυχε η MarineTraffic όλα αυτά τα χρόνια και πραγματικά ενθουσιασμένος για όσα περισσότερα μπορούμε να επιτύχουμε ως τμήμα της Kpler, μαζί με την ομάδα της FleetMon. Πιστεύω ότι η ενοποίηση των προϊόντων και της οργανωσιακής μας κουλτούρας θα μας οδηγήσει σε νέα επιτεύγματα, προς όφελος τελικά των πελατών μας και της κοινότητάς μας. Ο αυξημένα συνδεδεμένος ναυτιλιακός κόσμος χρειάζεται περισσότερα ψηφιακά εργαλεία και καλύτερη ανάλυση και θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε προς αυτήν την κατεύθυνση» επεσήμανε ο Δημήτρης Μέμος, CEO της MarineTraffic.

«Η διαφάνεια στο ναυτιλιακό κόσμο οδηγεί τη δουλειά μας για περισσότερο από μία δεκαετία. Ο συνδυασμός της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας των ομάδων της Kpler, της MarineTraffic και της FleetMon θα ωθήσει το ταξίδι της ψηφιοποίησης στις ναυτιλιακές μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα» σημείωσε ο CEO της FleetMon, Lars Brandstäter.

Μετά και τις νέες συμφωνίες, η ραγδαία αναπτυσσόμενη Kpler έχει ολοκληρώσει πέντε εξαγορές σε 18 μήνες, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση άνω των 200 εκατ. δολαρίων από επενδυτικές εταιρείες. Από εδώ και πέρα, θα διαθέτει περισσότερους από 500 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και θα εξυπηρετεί εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στη ναυτιλιακή και εμπορευματική βιομηχανία.