Skip to main content

Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη αγαπάει έμπρακτα την ευθύνη

Η Ηθική στο επιχειρείν αλλά και η προσφορά προς την κοινωνία και ιδιαίτερα στα ευάλωτα μέλη της αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη. Ένα Πρόγραμμα αιχμής, το οποίο εκπορεύεται από τη διοίκηση με επικεφαλής τις κυρίες Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη και αγγίζει όλους σχεδόν τους 500 και πλέον εργαζομένους, οι οποίοι έχουν ενστερνισθεί πλήρως τη στρατηγική αυτή.

Το σύνθημα που κυριαρχεί στον όμιλο είναι U&I Care. U&I Uni-Pharma & InterMed αλλά ταυτόχρονα «Εσύ και Εγώ Μαζί Νοιαζόμαστε». 

Για τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη – ΟΦΕΤ (ο οποίος περιλαμβάνει δύο ανεξάρτητες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, την Uni-pharma και την InterMed καθώς και την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle) ο εθελοντισμός και η προσφορά στην κοινωνία δεν αποτελεί μόνο ύψιστη υποχρέωση και ευθύνη. Αποτελεί ταυτόχρονα, βαθιά ικανοποίηση και χαρά, καθώς η έννοια του εθελοντισμού συνάδει απόλυτα με την κουλτούρα του.

Η φιλοσοφία του Ομίλου εκφράζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από τις Αξίες του και γύρω από τη φράση TELEIA®, η οποία σηματοδοτεί τις εξής έννοιες: 

Teamwork – Ομαδικότητα
Ethos – Ηθική
Learning -Μάθηση
Excellence – Αριστεία
Innovation – Καινοτομία
Accountability – Ευθύνη

Μία εξαιρετικά σημαντική δράση είναι η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΩΗΣ», η οποία σε συνεργασία με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία υλοποιεί δωρεάν ενημέρωση και προληπτικές εξετάσεις θυρεοειδούς σε περιοχές της Άγονης Γραμμής και της επαρχίας. Η Αποστολή Ζωής συνεργάζεται επίσης και με κατά τόπους Οδοντιατρικούς Συλλόγους για υλοποίηση δωρεάν οδοντιατρικής φροντίδας. 

Μακροχρόνιες, συνέργειες με φορείς και οργανισμούς όπως το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, η AXION HELLAS για την πρόσβαση σε εξετάσεις, θεραπεία και ποιότητα ζωής, χορηγίες και στήριξη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και έκτακτων περιστατικών, εθελοντικές αιμοδοσίες και περιβαλλοντικές δράσεις, βρίσκονται στην προτεραιότητα του Ομίλου. 

Για δεύτερη χρονιά, η Green Team των εργαζομένων του ΟΦΕΤ θα βρεθεί σε νησιά της Ελλάδας, προκειμένου να καθαρίσει τις θάλασσες και τις ακτές με το σύνθημα save the sea! 

Η Ακαδημία ΟΦΕΤ και το Ίδρυμα ΑΜΚΕ Κλέων Τσέτης αποτελούν δύο κορυφαίους ανθρωποκεντρικούς σταθμούς του Ομίλου! Η ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ προσφέρει υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές Φαρμακευτικής, ενισχύοντας τη νέα γενιά επιστημόνων. Παράλληλα, στηρίζει και ενισχύει δράσεις Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων μέσα από χορηγίες εκδηλώσεων, δωρεές εξοπλισμού, χρηματοδότηση ερευνητικών ομάδων. 

Μία εξαιρετικά καινοτόμα εκπαιδευτική δράση, στον άξονα της Στρατηγικής ΕΚΕ για την Επιστήμη και τη Νέα Γενιά, αποτελεί το Κινητό Εργαστήρι επιστήμης του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη «Science on the Go». Το κινητό εργαστήρι, σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα, ταξιδεύει στην Ελλάδα, εκπαιδεύοντας φοιτητές Ιατρικής και Φαρμακευτικής. 

Η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης διαπερνά την κουλτούρα όλης της εταιρείας. Ειδικότερα, στις εγκαταστάσεις των εταιρειών του Ομίλου υλοποιούνται προγράμματα ανακύκλωσης με τη συμμετοχή των εργαζομένων και με τη χρήση ειδικών κάδων ανακύκλωσης, που έχουν τοποθετηθεί στους χώρους εργασίας για τον σκοπό αυτό, στο πλαίσιο των δράσεων «U & I Green – Uni-Pharma & InterMed».

Όραμα της διοίκησης της εταιρείας είναι μια κοινωνία με προοπτική, Αριστεία και ακαδημαϊκές ευκαιρίες για όλους, με στόχο να δημιουργηθεί μία νέα γενιά επιστημόνων, η οποία θα παραμείνει στην Ελλάδα (βάζοντας τέλος στο brain drain) προσδίδοντας αξία και ελπίδα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. 

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, ότι η Uni-pharma στήριξε το 2018 ως χρυσός χορηγός την έκδοση ο «Όρκος του Ιπποκράτη» και της μετάφρασής της στα κινεζικά. Με αυτή τη συμβολική κίνηση ο Όμιλος καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδει στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας – Κίνας, σε οικονομικό, εμπορικό και υγειονομικό επίπεδο.

Οι δύο φαρμακοβιομηχανίες Uni-pharma & InterMed αποτελούν επίσης από τον Ιανουάριο του 2019 υπερήφανα μέλη του Ελληνικού Δικτύου Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών. Το UN Global Compact αποτελεί ένα πλαίσιο για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με το οποίο καλούνται να ευθυγραμμίσουν τις λειτουργίες και τις στρατηγικές τους με 10 παγκόσμια αποδεκτές Αρχές στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των συνθηκών εργασίας, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Τέλος, ο Όμιλος έχει διακριθεί με πολλά Βραβεία για την Κοινωνική Ευθύνη, το Περιβάλλον, την Ηθική, αλλά και με Διεθνείς Πιστοποιήσεις.