Skip to main content

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Tώρα περισσότερο από ποτέ

Με όραμα να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης, παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και με στόχο να ενισχύσει την ιδιαίτερα άμεσα κινητοποίηση και συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ κράτους, κοινωνίας και επιχειρήσεων ενάντια στην πανδημία COVID-19, η Gilead Sciences Ελλάς, με αίσθημα ευθύνης στάθηκε σύμμαχος και αρωγός όλων των προσπαθειών, εντείνοντας τη συνεισφορά της με στοχευμένες δράσεις.

Για την Gilead Sciences Ελλάς η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελεί καταστατική αρχή και σηματοδοτεί μια αυθεντική, συνειδητή πράξη απέναντι στη κοινωνία. Γι’ αυτό και η εταιρεία, ανταποκρινόμενη θετικά στο κάλεσμα του κράτους, προχώρησε άμεσα σε περαιτέρω δράσεις στην τεράστια προσπάθεια στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόσο μέσα από την ταχεία αξιοποίηση των πόρων της όσο και σε συνεργασία με το συντονιστικό τμήμα του Υπουργείου Υγείας. 

Άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Πραγματοποιήθηκε αγορά ιατρικού εξοπλισμού και υγειονομικών υλικών για τη φροντίδα των νοσηλευόμενων ασθενών και την προστασία των επαγγελματιών υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ειδικότερα:

  • Προχώρησε σε δωρεά 6 αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας
  • Πρόσφερε είδη ατομικής προστασίας όπως αντισηπτικά, απλές χειρουργικές μάσκες, εξειδικευμένες μάσκες, στολές καθώς και rapid tests σε νοσοκομεία και πανεπιστημιακές κλινικές
  • Υποστήριξε μια πρωτοποριακή ερευνητική δραστηριότητα της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Έρευνας AIDS & Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων, που σκοπό έχει να εκτιμήσει την διασπορά και την συλλογική ανοσία COVID-19 στον νοσοκομειακό αλλά και το γενικό πληθυσμό, συμβάλλοντας σημαντικά στις προβλέψεις της πορείας της επιδημίας στη χώρα μας.

Στο πλευρό των ασθενών

Για την Gilead Sciences Ελλάς η αλληλεγγύη δε μπαίνει σε καραντίνα. Πιστή στη δέσμευσή της, η εταιρεία συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό των συλλόγων ασθενών της χώρας, επιδεικνύοντας αποφασιστική στάση ευθύνης.

Συγκεκριμένα υποστήριξε τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» με στόχο:

  • την ενημέρωση τόσο των κρατουμένων, μιας ομάδας υψηλού κινδύνου, όσο και των υπαλλήλων στα σωφρονιστικά καταστήματα σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της μόλυνσης από τον ιό και την παροχή προϊόντων προσωπικής υγιεινής
  • την προμήθεια και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. 

Gilead CARES

Η Gilead Sciences Ελλάς μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος Gilead CARES – ένα διεθνές πρόγραμμα με σκοπό την οικονομική ενίσχυση Σωματείων που απειλείται η βιωσιμότητά τους λόγω της πανδημίας – στήριξε την Ένωση Ασθενών Ελλάδος, τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας». 

Για την Gilead Sciences η έννοια της επιχειρηματικότητας είναι απόλυτα συνυφασμένη με την έννοια της ευθύνης για το κοινωνικό σύνολο. Οι ανακαλύψεις της στους τομείς του AIDS/HIV, της Ηπατίτιδας C και πρόσφατα της ογκολογίας με τις κυτταρικές θεραπείες (CAR-T) αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Gilead τα τελευταία 30 χρόνια της επιχειρησιακής της δραστηριότητας, έκανε εφικτό αυτό που εθεωρείτο ακατόρθωτο στην ιατρική κοινότητα. Και αυτό ακριβώς είναι το όραμα και η αποστολή της εταιρείας, να δημιουργεί φάρμακα, τα οποία αλλάζουν την πορεία των ασθενειών και βελτιώνουν τη ζωή των ασθενών δίνοντας πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες σε όλο τον κόσμο, για νόσους που απειλούν τη ζωή.

Είναι χρέος ωστόσο κάθε εταιρείας να πρωτοπορεί – πέρα από την επιστήμη – και στις πρωτοβουλίες εταιρικής υπευθυνότητας, να υιοθετεί πρακτικές που στηρίζουν έμπρακτα την κοινωνία σε τομείς που κρίνονται απαραίτητοι για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Και αυτή η χρονική στιγμή είναι ιδανική ώστε αυτή η συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και Κράτους να μεταφραστεί σε σημαντικό αξιακό μέρισμα εντός της κοινωνίας, δημιουργώντας ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.