Skip to main content

Merck Ελλάς: Έμφαση σε δράσεις που εστιάζουν στην ανακούφιση ευπαθών πληθυσμών

Η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί βασικό πυλώνα τόσο της επιχειρηματικής δραστηριότητας όσο και του μοντέλου διοίκησης της Merck, στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Βρίσκεται στην καρδιά όλων των ενεργειών μας, από την ανάπτυξη έως την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων. 

Για εμάς στη Merck, η Εταιρική Υπευθυνότητα έχει τρία βασικά συστατικά: τον εθελοντικό χαρακτήρα και την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, τη στενή σχέση της Εταιρικής Υπευθυνότητας µε την έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης και την υλοποίηση δράσεων ως αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας μας.

Οι τομείς που εστιάζουμε τις δράσεις μας στη Merck Ελλάδος είναι η Υγεία, η Κοινωνία και το Περιβάλλον.
To 2017, οργανώσαμε και υλοποιήσαμε πολλές δράσεις, εστιάζοντας ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας. Συμμετείχαμε και πάλι στη σημαντική δράση «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί συνεργασία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Eλλάδος (ΣΦΕΕ) με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, δωρίζοντας σκευάσματα για τον διαβήτη τύπου 2 στο Γηροκομείο Ζωσιμάδων στα Ιωάννινα. Η Ομάδα μας «Merck Running Team» συμμετείχε και φέτος στον 9ο Greece Race for the Cure, αγώνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και στοχεύει στην πρόληψη και την ενημέρωση. Στο πλαίσιο αυτό της ευαισθητοποίησης, υποστηρίζουμε κάθε χρόνο εκδηλώσεις και δράσεις ενημέρωσης που υλοποιούν Σύλλογοι Ασθενών ανά την Ελλάδα.

Επίσης, με στόχο να αναδείξουμε τη σημασία της άθλησης για την υγεία κάθε χρόνο λαμβάνουμε μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Μία ακόμη πολύ σημαντική δράση στον τομέα της Υγείας αποτελεί η ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της Merck, η οποία δημιουργήθηκε το 2011 στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και ενισχύεται εθελοντικά δύο ή τρεις φορές ετησίως. 

Λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, η κοινωνία μας έχει ανάγκη από δράσεις που εστιάζουν στην ανακούφιση ευπαθών πληθυσμών. Οι εργαζόμενοι της Merck ανταποκρίνονται πάντα θετικά στις εκκλήσεις για συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης, σχολικών και άλλων ειδών. Φέτος, μέσω του προγράμματος «προΣfΕΕρουμε», καλύψαμε μέρος των αναγκών σε σχολικά είδη των κοινωνικών δομών της Αλεξανδρούπολης, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Πρόσφατα συμμετείχαμε και στη δράση του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής με βασικό μήνυμα «Ένα μπουφάν για κάθε παιδί», η οποία έχει στόχο να δωριστεί ένα μπουφάν σε κάθε ασυνόδευτο προσφυγόπουλο που βρίσκεται στη χώρα μας. Από το 2012 συμμετέχουμε επίσης ενεργά στη δράση «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη» της οργάνωσης ΜΠΟΡΟΥΜΕ, μέσω της οποίας έχουμε προσφέρει περισσότερες από 3.000 μερίδες φαγητού σε κοινωφελείς οργανισμούς. 

Με στόχο την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης, την καλλιέργεια της ομαδικότητας και την επαφή με τη φύση, κάθε χρόνο οργανώνουμε και υλοποιούμε περιβαλλοντικές δράσεις με τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, όπως αναδασώσεις και καθαρισμούς παραλιών. Το 2017, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποιήσαμε τον Ιούνιο τη δράση «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης». Οι εθελοντές της Merck και οι οικογένειές τους επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης στο Ίλιον, συμμετέχοντας σε μια σειρά από βιωματικές δραστηριότητες και μαγειρεύοντας όλοι μαζί στη «Συλλογική Κουζίνα» για να προσφερθούν περισσότερες από 150 μερίδες φαγητού σε άπορους συνανθρώπους μας. 

Αυτές αποτελούν μερικές μόνο από τις δράσεις μας. Δεν επαναπαυόμαστε και καθημερινά αναζητούμε νέες ιδέες με τη συμβολή των εργαζομένων. Η συνέπειά μας αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι η Εταιρική Υπευθυνότητα δεν αποτελεί για εμάς συμβατική υποχρέωση, αλλά συνειδητή επιλογή.