Skip to main content

To CSR Hellas στο 1st European Business-Education Summit

Το CSR Hellas συμμετείχε στο 1st European Business-Education Summit που πραγματοποιήθηκε από 22-24 Νοεμβρίου 2017 στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, που παρακολούθησαν πάνω από 650 συμμετέχοντες, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία (European Pact 4 Youth) για τη περίοδο 2015-17. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία του CSR Europe και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο αντίκτυπός τους είναι πολύ σημαντικός. 

Είναι ενδεικτικό ότι συνολικά κατά την προηγούμενη διετία αναπτύχθηκαν 23.000 συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, οι οποίες αποτέλεσαν το πλαίσιο για την προσφορά από πλευράς επιχειρήσεων 160.000 ποιοτικών θέσεων μαθητείας, πρακτικής άσκησης και πρώτης απασχόλησης. 

Η Ελλάδα έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο σε αυτό το έργο αφού το CSR Hellas συμμετέχει στην πρωτοβουλία, καθώς αποτελεί ένα από τα 24 Εθνικά Δίκτυα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που έχει αναπτύξει σχετικό Σχέδιο Δράσης για την Ελλάδα, το οποίο υλοποιείται ήδη μέσω του προγράμματος GEFYRA. 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίστηκαν υπήρξε συνάντηση Ευρωπαίων CEOs με τον βασιλιά των Βέλγων, Φίλιππο, κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του τόσο τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία, όσο και την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την πρωτοβουλία, ενώ παραδόθηκε κοινή Δήλωση-Δέσμευση (Joint Appeal) υπογεγραμμένη από 58 CEOs ευρωπαϊκών επιχειρήσεων προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με την οποία τονίζουν την ανάγκη να επισπευσθούν οι απαιτούμενοι μετασχηματισμοί που θα καταστήσουν τις συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων τη νέα νόρμα για την Ευρώπη. 

Παράλληλα, την Τετάρτη 22/11/2017, σε κοινή εκδήλωση που διοργάνωσαν το CSR Europe, το Accountancy Europe και το GRI παρουσιάστηκε η ειδική έκδοση Policy & Reporting: Member State Implementation of the Directive 2014/95/EU. Η έκδοση παρουσιάζει το χρονικό της υιοθέτησης από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/95/EU των προϋποθέσεων σχετικά με τη δημοσιοποίηση μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών, από τις χώρες-μέλη της ΕΕ. Το CSR Hellas, ως εθνικός εταίρος του CSR Europe, συμμετείχε στην προσπάθεια παρέχοντας σχετικές πληροφορίες για την Ελλάδα, ενώ βρίσκεται σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις μέλη του για την εφαρμογή του νέου πλαισίου.