Skip to main content

Ok! Anytime Markets και Urbanact στηρίζουν τον θεσμό της γειτονιάς

Έμφαση στη στήριξη του θεσμού της γειτονιάς δίνει η Ok! Anytime Markets, η οποία παράλληλα με την επιχειρηματική της δράση επενδύει και σε κοινωνικές ενέργειες ανταποκρινόμενη σε κοινωνικά θέματα που έχουν ως επίκεντρο το παιδί, τους νέους και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Βασικό μέλημα της εταιρείας, που υιοθετεί απόλυτα τις αρχές της κοινωνικής ευαισθησίας και της κοινωνικής ευθύνης, είναι η στήριξη της γειτονιάς, γι’ αυτό άλλωστε και όλες οι δράσεις της έχουν βασικό πυλώνα τη γειτονιά. 

Μέσω της πολυετούς τεχνογνωσίας της UrbanAct και στοχεύοντας στην προώθηση της τέχνης και των εναλλακτικών μορφών πολιτισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στις δημόσιες τοιχογραφίες, η OK! Anytime Markets με την πρωτοβουλία της προσπάθησε και τελικά τα κατάφερε να ενώσει χιλιάδες μαθητές, δασκάλους, καθηγητές και δημόσιους φορείς με στόχο να συνθέσουν ένα καλύτερο -πιο χρωματιστό- μέλλον. Η OK! Anytime Markets επέλεξε σχολεία σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους/καθηγητές τους και τους καλλιτέχνες της graffiti και street art σκηνής αποτύπωναν σε χαρτί τα σχέδια που ιδανικά θα ήθελαν να κοσμήσουν τους τοίχους του σχολείου τους. Στη συνέχεια, με πολύ κέφι, όρεξη και φυσικά την έμπρακτη βοήθεια της εταιρείας, ολοκλήρωναν την εικαστική παρέμβαση. Οι τοιχογραφίες αποτύπωναν τις παιδικές ιδέες των μαθητών αλλά και τη φιλοσοφία και τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνών, δημιουργώντας ένα καλύτερο περιβάλλον για τους μαθητές και τους δασκάλους.

Όπως επισημαίνουν στη «N» στελέχη της εταιρείας, ένα φιλικό σχολικό περιβάλλον με συμμέτοχους στη δημιουργία τους ίδιους τους μαθητές θα τους βοηθήσει να το αγαπήσουν ακόμα περισσότερο και να το εντάξουν στην καθημερινότητά τους. 
Ας σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των European Business Awards 2016/2017 sponsored by RSM η εταιρεία για το συγκεκριμένο πρόγραμμα απέσπασε την τιμητική διάκριση με τον τίτλο «National Champion» και παράλληλα το βραβείο «The Award for Environmental & Corporate Sustainability». 

8ος κύκλος

Μόλις πρόσφατα τα OK! Anytime Markets σε συνεργασία με την Urban Act, στον 8ο κύκλο της συνεργασίας τους, ομόρφυναν ακόμα ένα σχολείο της Αττικής με τη δράση «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτήρια – Ομορφαίνουμε τις Γειτονιές μας». Η δράση ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στο 113ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Η συνεργασία των ΟΚ! Anytime…Markets με την καλλιτεχνική ομάδα Urban Act μετρά 4 δημιουργικά χρόνια με 8 επιτυχημένες δράσεις του προγράμματος που μεταμόρφωσε σχολικά κτήρια στις γειτονιές της Αθήνας.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας των OΚ! Anytime Markets, Μαρία Αρτίκη, η εταιρεία στηρίζει και επενδύει συστηματικά στις γειτονιές για ένα φιλικό περιβάλλον εκπαίδευσης. «Η δράση “Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτήρια – Ομορφαίνουμε τις Γειτονιές μας” σε συνεργασία με την Urban Act πραγματοποιείται για τρίτη φορά μέσα στο 2017 έχοντας πλέον εξελιχθεί σε θεσμό που αποκτά όλο και μεγαλύτερη απήχηση. Στόχος μας είναι η ενέργεια να συνεχιστεί για να ομορφύνουν περισσότερα σχολεία και γειτονιές» προσθέτει.