Skip to main content

Άνοιξε η αυλαία για τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις της Ευρώπης

Της Βάσως Βεγίρη
[email protected]

Τη δική της Ιστορία -και μάλιστα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στα 95 χρόνια του θεσμού και τις μέχρι σήμερα διοργανώσεις- ετοιμάζεται να γράψει η φετινή, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Αφενός διότι είναι η πρώτη Covid-free Γενική Εμπορική Έκθεση που πραγματοποιείται στην Ευρώπη, μετά τα τρία πρώτα «κύματα» της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ο οποίος μπόρεσε μεν πέρυσι να αναβάλει τη διοργάνωσή της, αλλά φέτος «δηλώνει υποταγή» στην πολυδεκαετή ιστορία της.

Αφετέρου διότι πραγματοποιείται με κεντρικό θεματικό άξονα το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας μας, με την ευκαιρία και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, και έχει Τιμώμενη Χώρα την ίδια την Ελλάδα. Μια χώρα-πατρίδα, που για μια ακόμη φορά ανασυγκροτεί τις δυνάμεις της και με όπλα τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και τη χαλάρωση της πρότερης δημοσιονομικής αυστηρότητας της Ε.Ε. σχεδιάζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Αντικειμενικά, η φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ δεν μπόρεσε να αποφύγει το πλήγμα της πανδημίας, όσον αφορά τις συμμετοχές ξένων εκθετών. Δεν της λείπει, όμως, τίποτε από τη ζωντάνια και την ευρηματικότητα των προηγούμενων διοργανώσεων, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην Επιχειρηματικότητα, στην Καινοτομία, στην Τεχνολογία και στον Πολιτισμό, ενώ με το 2o Thessaloniki Helexpo Forum, που πλαισιώνει τις εργασίες της, φιλοξενεί την πολιτική και επιχειρηματική ηγεσία, θίγοντας τα θέματα αιχμής για την «επόμενη μέρα» της επιδημιολογικής και συνακόλουθης οικονομικής κρίσης.

Η 85η ΔΕΘ είναι εδώ, νικώντας τις αντιξοότητες!