Skip to main content

13 κάλυκες και δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στους 2 αστυνομικούς που πυροβόλησαν 20χρονο

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο νεαρός νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε πολύ σοβαρή κατάσταση, με τραύμα στο κεφάλι, στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ασκήθηκε εις βάρος των δύο αστυνομικών, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε καταδίωξη τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Άργος, με αποτέλεσμα τοντραυματισμό 20χρονου οδηγού,που νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε πολύ σοβαρή κατάσταση, με τραύμα στο κεφάλι, στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Οι κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι προχώρησαν σε προειδοποιητικές βολές όταν έχασαν την οπτική επαφή με το όχημα, επιδιώκοντας την ακινητοποίηση του καταδιωκόμενου. Ο νεαρός νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΚΑΤ.

Κατά την αυτοψία στον τόπο του συμβάντος, οι Αρχές εντόπισαν 13 κάλυκες. Η βαλλιστική εξέταση αναμένεται να αποσαφηνίσει εάν οι πυροβολισμοί ερρίφθησαν στον αέρα ή σε ευθεία βολή.

Το χρονικό της καταδίωξης

Βάσει των στοιχείων της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οδηγός αγνόησε σήμα ελέγχου από στελέχη της ΟΠΚΕ και ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Κατά την προσπάθεια διαφυγής, ο 20χρονος φέρεται να κινήθηκε επικίνδυνα, επιχειρώντας να παρασύρει αστυνομικούς που βρίσκονταν εκτός οχημάτων, ενώ προσέκρουσε και σε περιπολικά.

Η καταδίωξη τερματίστηκε με τον εγκλωβισμό του οχήματος. Οδηγός προσπάθησε εκ νέου να εμβολίσει τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, προτού εγκαταλείψει το σημείο πεζός και επιχειρήσει να διαφύγει σκαρφαλώνοντας σε μαντρότοιχο. Στη φάση αυτή, οι δύο αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τον οπλισμό τους, τραυματίζοντας τον καταδιωκόμενο στο κεφάλι.

Στην κατοχή του νεαρού βρέθηκε αεροβόλο πιστόλι, το οποίο κατασχέθηκε και στάλθηκε για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Ο τραυματίας διακομίστηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Άργους, ακολούθως στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του Θριασίου Νοσοκομείου και τελικά μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του ΚΑΤ.

Στην κατοχή του νεαρού εντοπίστηκε αεροβόλο πιστόλι, το οποίο κατασχέθηκε και αναμένεται να εξεταστεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Άργους και στη συνέχεια διακομίστηκε εσπευσμένα στα ΤΕΠ στο Θριάσιο Νοσοκομείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του ΚΑΤ.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, 8 Ιουλίου 2026, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Αργολίδας επιχείρησαν να διενεργήσουν έλεγχο σε οδηγό οχήματος σε περιοχή του Άργους.

Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στα σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ενώ επιχείρησε να εμβολίσει αστυνομικούς που βρίσκονταν εκτός υπηρεσιακών οχημάτων, καθώς και υπηρεσιακά οχήματα κατά τη διάρκεια της διαφυγής του. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία κινήθηκε με ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο.

Τελικώς, το όχημα εγκλωβίστηκε από περιπολικά, τα οποία εμβόλισε και στη συνέχεια ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα πεζός επιχειρώντας να διαφύγει αναρριχώμενος σε μαντρότοιχο. Δύο αστυνομικοί έκαναν χρήση του υπηρεσιακού τους οπλισμού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του άνδρα. Στο σημείο κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., το οποίο τον μετέφερε σε νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου νοσηλεύεται.

Στη διαδρομή διαφυγής του, πλησίον του σημείου που έγινε το αρχικό σήμα στάσης από τους αστυνομικούς, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι, το οποίο θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν οι δύο εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βαριά σωματική βλάβη. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία για τη διερεύνηση των ακριβών συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ναυπλίου με τη συνδρομή της Δ.Α.Ο.Ε».

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.