Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Κίνας, Γουάνγκ Γι, δήλωσε στον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάρκο Ρούμπιο, ότι η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι «απλώς ένα σύνθημα».
Όπως δε μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας το Πεκίνο κάλεσε την αμερικανική πλευρά να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες.
«Η οικοδόμηση μιας εποικοδομητικής σχέσης στρατηγικής σταθερότητας δεν είναι απλώς ένα σύνθημα· απαιτεί πράξεις, αμοιβαία προσέγγιση και επίμονες προσπάθειες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ στον Ρούμπιο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
Το θέμα της Ταϊβάν
Ο Γουάνγκ Γι, κάλεσε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες να χειριστούν το ζήτημα της Ταϊβάν με «τη μέγιστη δυνατή προσοχή», σύμφωνα με κινεζική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.
«Το ζήτημα της Ταϊβάν έχει εκτεταμένες επιπτώσεις και ελπίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χειριστούν τα θέματα που σχετίζονται με την Ταϊβάν με τη μέγιστη δυνατή προσοχή», δήλωσε ο Γουάνγ, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












