Τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στην Εβραϊκή Συναγωγή στο Μάντσεστερ φαίνεται πράγματι να περιγράφει η εικόνα που είδε πριν από λίγο το φως της δημοσιότητας σε διάφορους λογαριασμούς στα social media.
Οπως επιβεβαίωσε το BBC Verify η φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τον δράστη της επίθεσης τραβήχτηκε όντως έξω από την περίφραξη του τόπου της επίθεσης.
Η εμφάνιση του ατόμου – φαλακρός με γενειάδα, σκούρα ρούχα, και τα ύποτπτα λευκά αντικείμενα γύρω από τη μέση του – ταιριάζει με εκείνη ενός άνδρα που φαίνεται να πυροβολείται από την αστυνομία στην ίδια τοποθεσία σε επαληθευμένο βίντεο από τον τόπο της επίθεσης.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη δυτική πλευρά της συναγωγής του Heaton Park.
This is the Crumpsall Manchester synagogue attacker/complete with bomb belt.
Cant show the FULL minute 30 video as in bottom corner shows what looks like a BEHEADED PersonThanks to our open borders, is a whole ISLAMIC ARMY sleeper cells around country!
THANK YOU KEIR STARMER pic.twitter.com/ePyTXXfjon— Lynne (@HartStoppaUK) October 2, 2025
Επιπλέν βίντεο που διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει αστυνομικούς να πυροβολούν και να σκοτώνουν τον ύποπτο.
Δύο αστυνομικοί ακούγονται να φωνάζουν μέσα στη Συναγωγή «μείνετε μέσα, μείνετε μέσα», λίγο μετά τους πυροβολισμούς. Ενας συνάδελφός του προσπαθεί να απομακρύνει τον κόσμο, ενώ ένοπλοι αστυνομικοί φωνάζουν: «Έχει βόμβα, φύγετε. Γυρίστε πίσω».
Το βίντεο δείχνει ανθρώπους να προσπαθούν να ξεφύγουν, ενώ φαίνεται να κείτεται ακίνητος στο πάτωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος.
Δύο νεκροί
Από την επίθεση με (με χρήση μαχαιριπύ αλλά και αυτοκινήτου) έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι. Τα θύματα φέρεται να χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο, καθώς οδηγός έπεσε με το όχημά του πάνω σε πεζούς.
Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για 4 τραυματίες.
Το περιστατικό συνέβη στο προάστιο Κράμπσολ, στο βόρειο Μάντσεστερ.
Κατά πληροφορίες του BBC, ένα άτομο φέρει τραύματα από μαχαίρι, ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο.
Ένας εκ των τραυματιών είναι φύλακας, σύμφωνα με το BBC.
Ο δράστης δέχθηκε πυροβολισμούς από αστυνομικούς
Ο δράστης δέχθηκε πυροβολισμούς από αστυνομικούς και κατά πληροφορίες είναι και αυτός νεκρός.
Η επίθεση αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική από την αστυνομία.
BREAKING: A major incident has been declared in Manchester after a stabbing at a synagogue, on Yom Kippur, the holiest day in the Jewish calendar.
Four people are injured and a suspect has been shot by police.
Sky’s @katiebarnfield has the latest from the ground. pic.twitter.com/vb8jupFPh7
— Sky News (@SkyNews) October 2, 2025
Αποκλείστηκε η περιοχή
Η οδός Μίντλετον έχει κλείσει μεταξύ της οδού Γουίλτον και της οδού Κράμπσαλ, μετέδωσε η εφημερίδα Manchester Evening News, προσθέτοντας ότι έχει σχηματιστεί αστυνομικός κλοιός.
Στο σημείο κλήθηκαν να σπεύσουν και ασθενοφόρα, ενώ οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.
Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Στάρμερ
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση και σύμφωνα με βρετανική κυβερνητική πηγή, θα συντομεύσει την παραμονή στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη για να επιστρέψει στο Λονδίνο.
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της επιτροπής έκτακτης ανάγκης στο Λονδίνο σήμερα το απόγευμα.
Το περιστατικό έλαβε χώρα την ημέρα του Γιομ Κιπούρ – την πιο ιερή ημέρα του χρόνου στο εβραϊκό θρησκευτικό ημερολόγιο.
Εικόνες από το σημείο








