Skip to main content

Πανάκριβος ο cappuccino, τσιμπημένη η μπίρα: Τι δείχνει η νέα μελέτη για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νέα μελέτη κατατάσσει την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στις λιγότερο προσιτές χώρες στην Ευρώπη για φαγητό.

Κι έχει τους λόγους της.

Με τη χωριάτικη να έφτασε τα 9 και 10 ευρώ (στην καλύτερη) σε ταβέρνες και εστιατόρια ανά την επικράτεια φέτος το καλοκαίρι, η… λυπητερή στο τέλος ενός γεύματος έξω σε πάσης φύσεως καταστήματα εστίασης, είναι σίγουρα συχνό θέμα συζήτησης τελευταία και απο τα λίγα που συμφωνούμε ομόφωνα. Αυτήν ακριβώς την ακρίβεια που ζούμε, έρχεται να επιβεβαιώσει και μια νέα παγκόσμια μελέτη του Chef’s Pencil (διεθνές περιοδικό γαστρονομικού ενδιαφέροντος) που κατέταξε 177 πόλεις σε όλο τον κόσμο, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπίρας σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Τα ευρήματα, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικά για την Ελλάδα: Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται ανάμεσα στις λιγότερο προσιτές πόλεις της Ευρώπης, με επίπεδα πιο κοντά σε πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας παρά της Δυτικής. Διαβάστε περισσότερα.