Ο Τάιλερ Ρόμπινσον (Tyler Robinson), κάτοικος Γιούτα, είναι ο ύποπτος που έχει τεθεί υπό κράτηση για τη δολοφονική επίθεση στον Τσάρλι Κερκ, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Ο ύποπτος είναι 22 ετών, γεννηθείς το 2003, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Τραμπ: Συνελήφθη ο δράστης
Λίγο νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ο ύποπτος για τη δολοφονία του Τσάρλι Κέρκ έχει συλληφθεί. Η δήλωση του Αμερικανού Προέδρου έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News.
«Νομίζω με μεγάλο βαθμό βεβαιότητας ότι τον έχουμε συλλάβει» είπε ο Τραμπ προσθέτοντας ότι τον ύποπτο κατέδωσε στις αρχές ένα άτομο που τον γνώριζε.
Ο Τραμπ είπε ακόμη ότι δεν γνωρίζει εάν ο ύποπτος για τη δολοφονία του Κέρκ ήταν τμήμα «ενός ευρύτερου δικτύου».
Ο Τραμπ δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του υπόπτου, είπε ωστόσο ότι είναι 28 με 29 ετών και ότι συνελήφθη με τη βοήθεια του πατέρα του.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο δολοφόνος του Κερκ θα καταδικαστεί σε θάνατο και πρόσθεσε: «Ο Κερκ ήταν ο καλύτερος άνθρωπος και δεν του άξιζε αυτό».
Ελάχιστα λεπτά μετά τις δηλώσεις Τραμπ, πηγή με γνώση του θέματος, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters ότι πράγματι ο ύποπτος έχει συλληφθεί και κρατείται υπό τους πολιτειακούς νόμους της Γιούτα.
Το νέο βίντεο
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, το FBI δημοσιοποίησε νέο βίντεο που φαίνεται να καταγράφει τον φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας να πηδά από την ταράτσα κτιρίου στο Utah Valley University και να απομακρύνεται από την περιοχή.
The FBI has released new footage showing the alleged shooter of conservative personality and commentator Charlie Kirk jumping off the roof of a building at Utah Valley University and fleeing the immediate area, carrying what is believed to be the rifle used in the shooting… pic.twitter.com/iygR7g7U04
— OSINTdefender (@sentdefender) September 12, 2025
Ο άνδρας εμφανιζόταν να κρατά ένα αντικείμενο τυλιγμένο σε τσάντα ή πετσέτα, το οποίο εκτιμάται ότι ήταν το όπλο της επίθεσης.