Νέα πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ενώ απάντησε και σε όσους χαρακτήρισαν «τοξικά» τα όσα είπε χθες για τον πρωην πρωθυπουργό και την αποστροφή του ότι «λείπει μόνο στους 17.000 βαρυποινίτες που αποφυλακίστηκαν επί των ημερών του».
«Η αλήθεια δεν είναι τοξική. Η αλήθεια είναι η αλήθεια. Τοξικός είναι ο χαρακτηρισμός, τοξικό είναι να πεις “ή εμείς ή αυτοί”, “τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”, “θα σε χώσω τρία μέτρα κάτω από την γη”, όπως ο κ. Φάμελλος που θα τον έχετε στο στούντιο, που το κόμμα που ήρθε δεύτερο στις εκλογές και ως πρόεδρος κόμματος, γιατί είχε χάσει τότε η αντιπολίτευση, πήγε στην Βουλή και είπε ότι ο πρωθυπουργός σχετίζεται με τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
«Να σας πω ένα παράδειγμα: Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Και για εμένα είναι βαριά πολιτική συζήτηση αυτή, γιατί αποφασίστηκε από βουλευτές που ψήφισαν και από μια κυβέρνηση. Είπε: χωρίς εξαιρέσεις, δηλαδή χωρίς να εξαιρείται ο ναρκέμπορας, χωρίς να εξαιρείται ο δολοφόνος, χωρίς να εξαιρείται ο βιαστής, ο παιδοβιαστής, αν για παράδειγμα έχεις πάρει μια ποινή 25 έτη κάθειρξης θα είσαι έξω στο 1/3. Δηλαδή, όλοι αυτοί που συγκλονίζουν το πανελλήνιο, στα χρόνια του κ. Τσίπρα, του ευαίσθητου κοινωνικά και, έβγαιναν έξω ίσως και σε έξι – επτά χρόνια» είπε ο κ. Μαρινάκης.
«Στην πολιτική δεν πρέπει ούτε να απαξιώνεις, ούτε να υπερτιμάς κανέναν»
Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση «φοβάται τον κ. Τσίπρα» απάντησε ότι «στην πολιτική δεν πρέπει ούτε να απαξιώνεις κανέναν, να λες: “έλα μωρέ αυτός έχει τελειώσει”, ούτε να υπερτιμάς κανέναν, γιατί στο τέλος της ημέρας ο μόνος που κάνει “ταμείο” είναι ο ελληνικός λαός». «Αυτοί μας κρίνουν όλους. Και είμαστε πάρα πολύ προσωρινοί στην πολιτική. Κι όμως μας δίνεται μια ευκαιρία με αφορμή το come back και το rebranding του κ. Τσίπρα να κάνουμε, για εμένα, μια βαθύτατα πολιτική και ουσιαστική συζήτηση για τον κόσμο, η οποία έχει να κάνει με την τσέπη, που λέμε, και πού θέλουμε να πάμε και πού είμαστε σήμερα» είπε.
«Όλοι φτωχοποιήθηκαν επί Τσίπρα και πολύ περισσότερο η μεσαία τάξη»
Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «κανένας δεν έγινε πλουσιότερος επί Τσίπρα, ούτε οι φτωχοί, ούτε οι μεσαίοι, ούτε οι πλούσιοι». «Όλοι φτωχοποιήθηκαν και πολύ περισσότερο η μεσαία τάξη. Ήταν η πλήρης φτωχοποίηση και κυρίως της μεσαίας τάξης γιατί επέβαλε ή αύξησε 30 φόρους. Αντιθέτως με τον Τσίπρα, ο νυν πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει μειώσει ή καταργήσει 72 φόρους. Πέντε ενδεικτικά στοιχεία τα οποία είναι αντικειμενικά, για να πάμε και στο από εδώ και πέρα και για εμένα ποια είναι η διαφορά μας από αυτούς τους πολιτικούς χώρους. Πρώτον, δουλειές. 500.000 άνθρωποι βρήκαν δουλειά επί Μητσοτάκη. Έχουμε τη χαμηλότερη ανεργία των τελευταίων 17 ετών. Και πριν τα μνημόνια. Ο μεγαλύτερος κοινωνικός αποκλεισμός είναι να μην έχεις δουλειά. Αναλυτικά σας λέω 3.900.000 οι εργαζόμενοι επί Τσίπρα, 4.400.000, ήδη, επί Μητσοτάκη» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Δεύτερον, τι μας λένε; “Ναι, αλλά φτωχοποιήσατε τον κόσμο”. Πόσοι έπαιρναν κάτω από 1.000 ευρώ επί Τσίπρα; Το 64% των εργαζομένων, περίπου δηλαδή 2 στους 3. Το 67% είναι 2 στους 3. Το 64%. Αυτό το ποσοστό, το 64%, πόσο έχει γίνει τώρα; 46%. Δεν είναι λίγο, αλλά από το 64% κάτω από 1.000 ευρώ, τώρα έχει πάει στο 46%. Πόσο είναι ο κατώτατος μισθός τώρα; 880. Πόσο ήταν τότε; 650. Θα μου πει κανείς και δικαίως: “ναι, αλλά έχουμε και φοβερή ακρίβεια”. Και έχουμε. Τι έχουμε καταφέρει, όμως, με αυτή την φοβερή ακρίβεια, που έχει δίκιο ο κόσμος να φωνάζει; Οι αυξήσεις του μέσου μισθού να είναι κατά τι περισσότερο από τις αυξήσεις των τιμών» συμπλήρωσε.
Σημείωσε ακόμη ότι στην Ελλάδα ο μέσος μισθός με βάση τα επίσημα στοιχεία έχει ανέβει 30% και οι τιμές, «στην Ευρώπη 22% και στην Ελλάδα 17%». «Για μένα, όμως, το μείζον και αυτό είναι που θέλω να πω και αυτό είναι που θα πει και ο πρωθυπουργός και στην επόμενη ΔΕΘ είναι πώς πετυχαίνεις την αύξηση των εισοδημάτων. Εμείς δεν θέλουμε να πάρουμε τα λεφτά από εσάς, τη μεσαία τάξη, και να τα δώσουμε στους φτωχότερους, θέλουμε να γίνουν πλουσιότεροι όλοι. Δηλαδή, ν’ ανέβει το εισόδημα και των φτωχότερων και της μεσαίας τάξης, σταδιακά και προφανώς με έμφαση» είπε ο κ. Μαρινάκης, επαναλαμβάνοντας πως δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα».
Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο, απάντησε πως δεν θα αλλάξει και πως οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2027 και κατέληξε κατηγορώντας την αντιπολίτευση για τοξικότητα. «Οι εκλογές θα γίνουν το 2027. Θα απαντάμε στα ψέματα της αντιπολίτευσης. Τοξικοί είναι αυτοί οι οποίοι πετούν λάσπη, συκοφαντούν και υβρίζουν. Να μην τους ενοχλεί η αλήθεια» ανέφερε.