Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είναι «απογοητευμένος αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη» με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με συνέντευξή του στο BBC που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Η συνέντευξη έρχεται αφού δεσμεύθηκε να στείλει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία και απείλησε τους εμπορικούς εταίρους της Ρωσίας με δασμούς εάν δεν επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι, παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις φαινόταν ότι ήταν κοντά σε μια απόφαση, οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία συνεχίστηκαν.
«Νόμιζα ότι είχαμε κάνει συμφωνία τέσσερις φορές και μετά γυρίζεις σπίτι και βλέπεις ότι μόλις επιτέθηκε σε ένα γηροκομείο ή κάτι τέτοιο στο Κίεβο», δήλωσε ο Τραμπ στο BBC. «Είμαι απογοητευμένος μαζί του (με τον Πούτιν), αλλά δεν έχω τελειώσει μαζί του», πρόσθεσε.
Στην διάρκεια της συνέντευξης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πιέστηκε να απαντήσει εάν εμπιστεύεται τον Ρώσο ηγέτη. «Δεν εμπιστεύομαι σχεδόν κανέναν», ανέφερε.