Ιδανικά τη θέλουμε με θάλασσα στα πόδια μας, αλλά γιατί να μην την έχουμε (και) σπιτική, ανά πάσα ώρα στη διάθεσή μας με τα πλούσια οφέλη της;
Κατευθείαν από τα νησιά του Αιγαίου, η φάβα είναι ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό ορεκτικό που ταιριάζει απόλυτα με το ελληνικό καλοκαίρι και ταυτόχρονα είναι θρεπτική, πεντανόστιμη και δροσερή, ανεβάζοντας τη διατροφική αξία στο τραπέζι μας.
Πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, η φάβα συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου, ενώ είναι επίσης πηγή και σύνθετων υδατανθράκων που χαρίζουν ενέργεια και αίσθημα κορεσμού χωρίς να βαραίνει το στομάχι, κάτι που όλοι αναζητούμε στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Είναι, επίσης, πλούσια σε φυλλικό οξύ, σίδηρο και μαγνήσιο, συμβάλλοντας στην καλή υγεία της καρδιάς και στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Και σαν να μην έφτανα όλα αυτά, έχει και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, κάτι που την καθιστά ιδανική για ισορροπημένη διατροφή. Bonus τα καραμελωμένα κρεμμύδια (για τους πιο μερακλήδες) που προσθέτουν γλυκύτητα και αντιοξειδωτική δράση, ενώ η κάππαρη δίνει αυτή τη μοναδική, δροσερή αλμυρή πινελιά που ξυπνά τις αισθήσεις, προσθέτοντας και προβιοτικά ως τρόφιμο ζύμωσης.
Σερβίρετέ την ως ορεκτικό, με λίγο φρέσκο ψωμί ή παξιμάδι ή ως μέρος ενός τραπεζιού με μεζέδες και ούζο δίπλα στο κύμα. Διαβάστε περισσότερα.