Skip to main content

Φωτιά στον Ωρωπό: Η δυναμική της φωτιάς οφείλεται στο γεγονός ότι καίει εντός δασικής έκτασης

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος: «το ίδιο το δασικό περιβάλλον δημιουργεί μια επιπλέον ένταση που δυσκολεύει τα εναέρια μέσα»

«Δύσκολη» χαρακτήρισε την πυρκαγιά, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστας Τσίγκας, καθώς βρίσκεται σε συμπαγή έκταση και κινείται ανατολικά του Ασπροχωρίου στον Ωρωπό. Η δυναμική της οφείλεται στο γεγονός ότι καίει εντός δασικής έκτασης.

«Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις και από αέρος αλλά και επίγειες με πάνω από 40 οχήματα και 140 πυροσβέστες μαζί με τις ομάδες δασοκομάντος και 20 εναέρια μέσα» δήλωσε, μιλώντας στο ΕΡΤΝews, ενώ κατέστησε σαφές πως ακόμα δεν υπάρχει ένα ασφαλές συμπέρασμα για την εξέλιξη της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνεμοι που πνέουν αυτήν τη στιγμή, δεν είναι ισχυροί, ωστόσο  το ίδιο το δασικό περιβάλλον δημιουργεί μια επιπλέον ένταση που δυσκολεύει τα εναέρια μέσα και λόγω του έντονου καπνού να μπουν μπροστά, να ρίξουν αλλά και από την πλευρά της θάλασσας στο κομμάτι της υδροληψίας.