Ζημιές υπέστησαν κατά την ισραηλινή επίθεση της Παρασκευής, τέσσερα κρίσιμης σημασίας κτίρια στην ιρανική πυρηνική εγκατάσταση του Ισφαχάν συμπεριλαμβανομένων μιας εγκατάστασης μετατροπής ουρανίου και ενός εργοστασίου κατασκευής πλακών καυσίμου, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ/IAEA).
«Όπως και στη Νατάνζ, δεν αναμένεται αύξηση των επιπέδων της ραδιενέργειας εκτός της εγκατάστασης», τόνισε ο ΔΟΑΕ σε ανάρτηση στο X.
Η ιρανική πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ υπέστη ζημιές από τη ισραηλινή επίθεση, ανέφερε χθες ο ιρανικός οργανισμός ατομικής ενέργειας, όμως οι έρευνες δεν έδειξαν οποιαδήποτε ραδιενεργό ή χημική μόλυνση έξω από την εγκατάσταση.
Ο ΔΟΑΕ είχε επιβεβαιώσει χθες πως η εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ, βόρεια του Ισφαχάν, στοχοθετήθηκε από τους Ισραηλινούς. Ο ΔΟΑΕ γνωστοποίησε ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας δεν έχουν αυξηθεί στην περιοχή.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο liveblog του nafttemporiki.gr.