Αύξηση 0,5% κατέγραψε τον φετινό Απρίλιο ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό δείκτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Ωστόσο, σε μηνιαία βάση αλλά και σε επίπεδο δωδεκαμήνου, οι τιμές παρουσίασαν αποκλιμάκωση. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Απρίλιο 2025, σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2025, παρουσίασε μείωση 2,8% έναντι μείωσης 1,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2024.
Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαΐου 2024- Απριλίου 2025, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαΐου 2023- Απριλίου 2024, παρουσίασε μείωση 0,8% έναντι μείωσης 7,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ετήσια αύξηση οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:
- Στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 5,3%.
- Στη μείωση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 11,5%.