Skip to main content

Project Connect: Εργαστήριο για τους νέους επαγγελματίες της ναυτιλιακής βιομηχανίας

Περισσότεροι από 100 νέοι, ηλικίας 17 έως 29 ετών, συμμετείχαν σε αυτή τη δυναμική εκδήλωση, με στόχο να κατανοήσουν τις πραγματικές απαιτήσεις του επαγγελματικού κόσμου

Με στόχο την ενδυνάμωση της νέας γενιάς επαγγελματιών της ναυτιλίας, το Project Connect πραγματοποίησε με επιτυχία το 10ο ολοήμερο σεμινάριο επαγγελματικής αυτοανάπτυξης, με τίτλο WORK-SHIP, το Σάββατο 26 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα.

Το «WORK-SHIP» είναι ένα εργαστήριο επαγγελματικής ετοιμότητας για επίδοξους νέους επαγγελματίες της ναυτιλιακής βιομηχανίας για θέσεις εργασίας στη θάλασσα και στη στεριά, με στόχο να βοηθήσει τη γενιά Ζ και τους Millennials να καλύψουν το μεγαλύτερο μέλημά τους – την απόκτηση μιας θέσης εργασίας εισαγωγικού επιπέδου και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Γεφυρώνει επίσης το χάσμα μεταξύ των μελλοντικών ναυτικών και του προσωπικού ξηράς, προωθώντας την αμοιβαία υποστήριξη.

Το κύριο θέμα του εργαστηρίου ήταν η εμπέδωση βασικών θεμελιωδών αρχών της εργασιακής κουλτούρας γραφείου και πλοίου, προετοιμάζοντας τους νέους επαγγελματίες να ευδοκιμήσουν σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα υψηλής ευθύνης, με 24 ώρες το 24ωρο, τόσο στη θάλασσα, όσο και στη στεριά.

Περισσότεροι από 100 νέοι, ηλικίας 17 έως 29 ετών, συμμετείχαν σε αυτή τη δυναμική εκδήλωση, με στόχο να κατανοήσουν τις πραγματικές απαιτήσεις του επαγγελματικού κόσμου και να προετοιμαστούν για τις πρώτες τους εργασιακές εμπειρίες στη ναυτιλιακή βιομηχανία, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Το WORK-SHIP επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη νοοτροπίας ανάπτυξης (growth mindset) και βασικών δεξιοτήτων απασχολησιμότητας, απαραίτητων για τη σύγχρονη επαγγελματική πραγματικότητα.

Ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Δρ. Γιάννης Καλογεράκης, διακεκριμένος business coach, ειδικός στην ανθρωποκεντρική εκπαίδευση και αρχιτέκτονας κουλτούρας. Με ενεργητικό λόγο και διαδραστική προσέγγιση, προκάλεσε σκέψη, συνεργασία και θετική διάθεση στους συμμετέχοντες.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με τις πραγματικές απαιτήσεις του ναυτιλιακού τομέα, τις βασικές δεξιότητες απασχολησιμότητας και την επαγγελματική ηθική, το ομαδικό πνεύμα, την αποτελεσματική επικοινωνία και νοοτροπία ευθύνης, τη δικτύωση με μέντορες και επαγγελματίες του χώρου και τη διασύνδεση εμπειριών μεταξύ στεριάς και θάλασσας.

Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από διακεκριμένα ιδρύματα, όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, το Mediterranean College, το Metropolitan College, το New York College, το Aegean College, την ΑΕΝ (Ασπροπύργου, Κύμης) και τις σχολές ΕΠΑΛ (Πειραιάς, Ηλιού, Αγ. Παρασκευή).

Σημαντική καινοτομία αποτέλεσε η τρισδιάστατη εικονική περιήγηση στο εσωτερικό μιας φανταστικής ναυτιλιακής εταιρείας, της Evdokia Maritime, προσφέροντας μια ρεαλιστική εικόνα των δομών και ρόλων μέσα σε μια εταιρεία.

Η Ειρήνη Νοτιά, ιδρύτρια του Project Connect και επιχειρηματίας στον τομέα των ναυτιλιακών καυσίμων, παρουσίασε με τη Σοφία Πήχα τα εργαλεία ενίσχυσης απασχολησιμότητας, όπως την πλατφόρμα CONNECT CV-HR, μέσω της οποίας έχουν ήδη γίνει πάνω από 25 τοποθετήσεις σε 95 ναυτιλιακές εταιρείες.