Skip to main content

Φινάλε αντάξιο πρωταθλητή για τον Ολυμπιακό

Οι αδιάφοροι βαθμολογικά «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τον ΠΑΟΚ με 4-2 κι έστειλαν τον... Παναθηναϊκό στο Champions League

Στο κατάμεστο και γιορτινό ενόψει της φιέστας που θα ακολουθούσε «Γ. Καραϊσκάκης» o Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, αλλά η λήξη τους βρήκε θριαμβευτές επί του ΠΑΟΚ με 4-2.

Αυτό το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Νέα Φιλαδέλφεια, έκρινε τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής στα πλέι οφ, με το «τριφύλλι» να την κατακτά και να εξασφαλίζει παρουσία στους προκριματικούς του Champions League.

Ο Μεντιλίμπαρ έδωσε την ευκαιρία στον Αναγνωστόπουλο να κάνει ντεμπούτο αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας έδειξε ανέτοιμος πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, όταν στη βαθιά μπαλιά του Μιχαηλίδη βγήκε εκτός περιοχής και προσπάθησε να κοντρολάρει με το γόνατο, για να χάσει την μπάλα από τον Ζίβκοβιτς που άνοιξε το σκορ.

Στο 14΄ ο Ροντινέι γύρισε στη μεγάλη περιοχή, ο Ελ Κααμπί έστρωσε στον Βέλντε κι εκείνος με δυνατό αριστερό σουτ «τρύπησε» τα χέρια του Κοτάρσκι για το 1-1. Με συμπλήρωση του ημίωρου οι πρωταθλητές ολοκλήρωσαν την ανατροπή, όταν στη σέντρα ακριβείας του Έσε ο Ελ Κααμπί με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-1 με το 17ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Το 2-1 παρέμεινε μόλις για δύο λεπτά, καθώς στο 32΄ ο Ζίβκοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση, πήρε την πάσα του Τάισον και με σουτ στη δεξιά γωνία νίκησε ξανά τον Αναγνωστόπουλο για το 2-2.

Στο 81΄ ο Μαρτίνς έκανε την κίνηση από τα δεξιά και γύρισε στον Τσικίνιο, ο Πορτογάλος σούταρε, η μπάλα κόντραρε λίγο στον Κεντζιόρα και κατέληξε στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το νέο προβάδισμα του Ολυμπιακού.

Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο ωραίο πλασέ ο Μαρτίνς, μετά από έξοχο συνδυασμό Έσε, Γιάρεμτσουκ και ασίστ του Ουκρανού στον Πορτογάλο.

Ο Ολυμπιακός περιμένει τώρα τον ΟΦΗ στον τελικό του Κυπέλλου (17 Μαΐου) με στόχο να κάνει το νταμπλ, ενώ ο ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική, υποδεχόμενος την ΑΕΚ, θα παίξει για δυο αποτελέσματα προκειμένου να κρατήσει την τρίτη θέση.

Η τρίτη θέση οδηγεί στα προκριματικά του Europa League, εφόσον ο ΟΦΗ δεν κατακτήσει το Κύπελλο. Ειδάλλως, μαζί με την τέταρτη, το εισιτήριο θα είναι για τα προκριματικά του Conference League.