Skip to main content

Βαριά ήττα από τη Γαλλία η Εθνική

Στο πρώτο της σοβαρό τεστ από την έναρξη της προετοιμασίας της ενόψει των αγώνων των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Εθνική ομάδα έδειξε ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά της.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 68-84 από την Γαλλία στο Παρίσι και καλείται να διορθώσει τα «κακώς κείμενα» πριν το πρώτο ματς με την Σερβία την εβδομάδα που έρχεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Εκτός 12άδας έμειναν οι Γιάννης Μπουρούσης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου αποβλήθηκε στις αρχές της τρίτης περιόδου, για έντονη διαμαρτυρία προς τους διαιτητές.

Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης με 13π.

Η ελληνική ομάδα άρχισε τον αγώνα με τον Μήτογλου αντί του Μπουρούση και τον Σλούκα να αντικαθιστά τη βασική πεντάδα τον Ντόρσεϊ. Η εθνική είχε αρχικά ένα μικρό προβάδισμα (9-8), αλλά τα μακρινά σουτ των Τζάκσον και Ρουσέλ επέτρεψαν στη Γαλλία να ξεφύγει με 16-11, με τη συμπλήρωση έξι λεπτών, την ώρα που Μήτογλου και Παπαγιάννης είχαν από δύο φάουλ.

Το τρίποντο του Καουντί έφερε τους οικοδεσπότες στο 22-13, απέναντι στην Εθνική που έκλεισε το δεκάλεπτο στο -8, 22-14, έχοντας έξι λάθη. Η βελτιωμένη ελληνική άμυνα κράτησε χωρίς σκορ για σχεδόν τρία λεπτά τους «τρικολόρ», ωστόσο δεν αξιοποίησε αυτό το διάστημα επιθετικά και με διαδοχικά καρφώματα του Φαλ η Γαλλία έφτασε στο 26-15.

Το τρίποντο του Παπαπέτρου και το γκολ-φάουλ του Παπαγιάννη έδωσαν επιθετικές λύσεις στην Ελλάδα (28-21), ενώ ακόμη ένα μακρινό σουτ του Λαρεντζάκη και μια βολή μετά από κλέψιμο μείωσαν στους έξι, 35-29, 1:27 πριν το ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με 38-31.

Το καλό ξεκίνημα της Εθνικής στο τρίτο δεκάλεπτο με τη μείωση της διαφοράς στους πέντε, 42-37, δεν είχε συνέχεια. Τα σουτ του Τζάκσον και η αποβολή του Παπανικολάου για διαμαρτυρία επέτρεψαν στη Γαλλία με τρίποντο του Μπατούμ να φτάσει για πρώτη φορά στο +13, 50-37, μετά από τριάμισι λεπτά.

Η ελληνική ομάδα αντέδρασε με οκτώ διαδοχικούς πόντους του Παπαγιάννη, 55-45, αλλά ο Μπατούμ πότε σκοράροντας και πότε δημιουργώντας προκαλούσε διαρκώς προβλήματα και η περίοδος ολοκληρώθηκε με 65-51.

Μία ασίστ και ένα τρίποντο του Σλούκα οδήγησαν στο 69-56 στο πρώτο τετράλεπτο του τέταρτου δεκαλέπτου. Η Γαλλία, ωστόσο, συντήρησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα κι έφτασε στη νίκη με 84-68.