Skip to main content

Μπάσκετ: Στο προολυμπιακό της Ιταλίας η Εθνική

Ο δρόμος για το Ρίο ντε Τζανέιρο περνάει από το Τορίνο για την Εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών, καθώς στο προολυμπιακό τουρνουά της πρωτεύουσας του Πιεμόντε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο διάστημα 4 – 9 Ιουλίου και όπως γίνεται αντιληπτό, η οικοδέσποινα Ιταλία θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο μεγάλος αντίπαλος της ελληνικής ομάδας για την πρώτη θέση. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε απόψε στα γραφεία της FIBA, στη Γενεύη.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον Α΄ όμιλο, μαζί με το Μεξικό και το Ιράν, ενώ η «σκουάντρα» ατζούρα θα είναι στον Β΄ μαζί με τις Κροατία και Ιταλία, ενώ τα υπόλοιπα δύο προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθούν στο Βελιγράδι (Σερβία) και τη Μανίλα (Φιλιππίνες).

Έως τώρα, διασφαλισμένη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει η διοργανώτρια Βραζιλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ως παγκόσμια πρωταθλήτρια, οι Ισπανία και Λιθουανία ως οι πρώτες δύο ομάδες του Ευρωμπάσκετ, η πρωταθλήτρια Αφρικής Νιγηρία, οι πρώτες δύο των Παναμερικανικών Αγώνων (Βενεζουέλα και Αργεντινή), η πρωταθλήτρια Ασίας Κίνα και η πρωταθλήτρια Ωκεανίας Αυστραλία.

Η Ελλάδα θα ξεκινήσει με το Ιράν στις 4 Ιουλίου. Την επόμενη ημέρα έχει ρεπό, στις 6/7 θα παίξει με το Μεξικό, στις 7 Ιουλίου υπάρχει πάλι ρεπό, στις 8/7 θα γίνουν οι χιαστί αγώνες και στις 9 Ιουλίου ο τελικός, που θα αναδείξει τη νικήτρια του τουρνουά, η οποία θα λάβει το ένα από τα τρία εισιτήρια των προολυμπιακών τουρνουά για τη Βραζιλία.