Skip to main content

«Νήμα και σκιές» με ιδιαίτερες εκφάνσεις

Το νήμα αποκτά ιδιαίτερες διαστάσεις και προεκτάσεις στην ομαδική έκθεση, με τίτλο «Νήμα και σκιές», η οποία – στο πλαίσιο της εικαστικής πλατφόρμας «The ArtLoft» – εγκαινιάζεται στο «Loft», σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, και θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουλίου.

Δώδεκα καλλιτέχνες στοχάζονται και δημιουργούν πάνω στην έννοια του νήματος, εκλαμβάνοντάς το ως δεσμό, ως δεσμά, ως στημόνι, ως μίτο, σε έναν χώρο που  λειτουργούσε, για δεκαετίες, ως τόπος πώλησης υφασμάτων, στο παλιό κατάστημα Χυτήρογλου, στην οδό Καπνικαρέας.

Ζωντανός σύνδεσμος με την ίδια την ύπαρξη

Σε επιμέλεια της εικαστικού Μαρίας Σχινά, μέσα από τα έργα των Ιάνθης Αγγελίογλου, Εοζέν Αγκοπιάν, Κέλλυς Αθανασιάδου, Αρτέμιδος Αλκαλάη, Αναστασίας Δούκα, Laura Dodson, Αποστόλη Ζολωτάκη, Βασιλικής Κοσκινιώτου, Μαρίας Σχινά, Γεωργίας Τσέρη, Δροσιάς Τσέρη και Κωνσταντίνου Χατζηνικολάου, το νήμα παίρνει διαφορετικές διαστάσεις. Αρχικά, ως ομφάλιος λώρος, ένα είδος ζωντανού νήματος, που μας συνδέει με τη ζωή και την ίδια την ύπαρξη. Έπειτα, ως σχέση με τους συνανθρώπους μας, δηλαδή τους δεσμούς αυτούς, που είναι απαραίτητοι για την κοινωνική μας ανάπτυξη και υπόσταση, αλλά  που, παράλληλα, μπορούν να λειτουργούν και ως δεσμά για την ελευθερία μας. Επί πλέον, τονίζεται και η σημειολογική και συμβολική σημασία του νήματος και του υφάσματος από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Πυλώνας τέχνης

Με συντονίστρια την εικαστικό Κέλλυ Αθανασιάδου, η εικαστική πλατφόρμα «The ArtLoft», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων, περιλαμβάνει μια σειρά εικαστικών εκθέσεων, που παρουσιάζονται στον πολυχώρο «The Loft», έως τα μέσα Ιουλίου. Δράσεις της πλατφόρμας αποτελούν περιοδικές εικαστικές εκθέσεις ομαδικού χαρακτήρα, που προτείνονται από επιμελητές και ιστορικούς τέχνης. Σε έναν δεύτερο πυλώνα, το «ArtLoft» λειτουργεί σε συνεργασία με τις ακαδημίες τέχνης της χώρας και παρουσιάζει τις δουλειές των φοιτητών.   

Πληροφορίες
The Loft: Καπνικαρέας 3 (είσοδος από Collage) – Αθήνα, τηλ.: 210 3232060. Ώρες λειτουργίας έκθεσης: καθημερινά: 12:00 – 23:00.

naftemporiki.gr