Skip to main content

Έχουν ομαλοποιηθεί τα όποια προβλήματα στο Κωνσταντινοπούλειο νοσοκομείο

Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ-ΠΑΤΗΣΙΩΝ» και τις ελλείψεις προσωπικού, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία εξηγεί το πώς είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή και τι αλλαγές θα γίνουν άμεσα για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι τα υφιστάμενα για επεμβάσεις χειρουργικά τραπέζια είναι τρία τακτικά και ένα έκτακτο, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα τα τακτικά θα αυξηθούν σταδιακά στα τέσσερα και ένα έκτακτο. Η ανάπτυξη αυτή όπως αναφέρει το υπουργείο κρίνεται ως ομαλά επαρκής.

Επίσης, όπως λέει το υπουργείο, σήμερα υπηρετούν στο νοσοκομείο συνολικά επτά αναισθησιολόγοι  (μία  διευθύντρια και έξι ειδικευμένοι αναισθησιολόγοι εκ των οποίων ο ένας κωλυόμενος). Ωστόσο, υποβλήθηκαν από το νοσοκομείο αιτήματα τα οποία και έλαβαν θετική εισήγηση από την1η ΥΠΕ, και από εκεί εστάλησαν στο υπουργείο Υγείας όπου και εγκρίθηκε το πρώτο  για τρεις επικουρικούς ειδικευμένους αναισθησιολόγους (η μία ιατρός έχει ήδη αναλάβει υπηρεσία) και το δεύτερο για προκήρυξη τεσσάρων θέσεων μόνιμων αναισθησιολόγων και μίας θέσης μόνιμου παθολόγου.

Ενώ, έχει γίνει και αίτημα και είναι προς έγκριση για πρόσληψη 27 επικουρικών ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων με προτεραιότητα στα Τμήματα που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης (π.χ. ΩΡΛ, Ακτινολογικό κλπ).