Skip to main content

Εύκολα ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο Ηράκλειο απέναντι στον κουρασμένο (λόγω Κυπέλλου) και με περιορισμένες λύσεις ΟΦΗ, νίκησε 3-0 στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής και επανέκτησε την πρώτη θέση στην οποία βρέθηκε προσωρινά ο ΠΑΟΚ, που κέρδισε τρεις βαθμούς χωρίς να παίξει, αφού αντίπαλος του «Δικέφαλου» αυτή την αγωνιστική ήταν η υποβιβασμένη Νίκη Βόλου.

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν την ομάδα της Κρήτης, καθώς με γρήγορη και σωστή κυκλοφορία είχαν καλή ανάπτυξη. Κάπως έτσι η περιοχή του Λόρια άρχισε να «ζεσταίνεται», με τον Σιόβα να αστοχεί σε άδεια εστία (!) στο 8ο λεπτό από γύρισμα του Μήτρογλου και τον Γεωργιανό τερματοφύλακα να εξουδετερώνει το σουτ του Αφελάι στο 14΄.

Στο επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε και το σουτ του Ντομίνγκες έξω από την περιοχή, για να χάσει ο «μαέστρος» του ολυμπιακού σπάνια ευκαιρία στο 21΄, όταν κοντρόλαρε έξοχα την μπάλα που ερχόταν από ψηλά, μπήκε στην περιοχή σλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Στο 30ό λεπτό όμως ο Αργεντινός άσος δεν λάθεψε από τα 11 μέτρα στο πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Τριτσώνης, όταν σε δική του εκτέλεση φάουλ η μπάλα βρήκε στον προτεταμένο αγκώνα του Κάλαϊτζιτς, ο οποίος ενήργησε αψυχολόγητα στη συγκεκριμένη φάση.

Ο ΟΦΗ φάνηκε απειλητικός σε δύο περιπτώσεις, αρχικά στο 44΄ όταν η σέντρα του Μερεμπασβίλι βρήκε στον Αφελάι, η μπάλα πήρε ύψος και ο Μέγερι αναγκάστηκε να την πετάξει κόρνερ, ενώ στο 51΄ ο Τζορτζ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, «τσίμπησε» την μπάλα στην έξοδο του Μέγερι αλλά ο Σιόβας την έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Η είσοδος του Φορτούνη έδωσε ενέργεια στην επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού, με τον νεαρό διεθνή μεσοεπιθετικό να απλοποιεί την κατάσταση για την ομάδα του σκοράροντας το 0-2 σε άδεια εστία στο 74΄, όταν πήρε το ριμπάουντ από την προβολή του Δαμιανάκη στη σέντρα του Αφελάι, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 88΄ ο Μήτρογλου με το 11ο φετινό τέρμα του στη Σούπερ Λίγκα.

Όσον αφορά στους γηπεδούχους, ο ΟΦΗ έμεινε στους 14 βαθμούς και τη 16η θέση, δηλαδή εντός της ζώνης του υποβιβασμού, αλλά σίγουρα δεν περίμενε και πολλά πράγματα σήμερα, δεδομένης της δυναμικότητας του αντίπαλου και των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στο σύλλογο. Με την εν γένει εμφάνισή τους, όμως, οι γηπεδούχοι έπεισαν ότι αν λύσουν αυτά τα προβλήματα θα δώσουν σκληρή μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.