Skip to main content

Πασκουάλ: Ελπίζω να μείνω πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό

Συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα «Mundo Deportivo» παραχώρησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, επί τη ευκαιρία του αυριανού αγώνα των «πράσινων» με την πρώην ομάδα του για την Ευρωλίγκα.

Ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, με τον Πασκουάλ να αναφέρεται -μεταξυ άλλων- στις εμπειρίες που έχει βιώσει ως τώρα στον πάγκο του «τριφυλλιού», στις αλλαγές που θέλει να κάνει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αλλά και στο ενδεχόμενο επιστριφής του στους Καταλανούς.

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε γνωρίσει κάποια ήττα, στο Κύπελλο αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό στην έδρα του σε νοκ άουτ αγώνα και στην Ευρωλίγκα έχουμε αρκετές νίκες παρά τις δυσκολίες. Δεν μπορούμε να παραπονούμαστε πολύ. Όσο για την ομάδα και την πόλη, η αλήθεια είναι πως αισθάνομαι πολύ άνετα. Άπαντες με έχουν καλωσορίσει με ανοικτές αγκάλες, η ομάδα, ο κόσμος», είπε.
 
Όσο για το αν του λείπει η Βαρκελώνη; «Σε προσωπικό επίπεδο, σου λείπουν οι άνθρωποι, οι φίλοι… Ωστόσο σε μπασκετικό επίπεδο το κεφάλαιο έχει κλείσει και τώρα είμαι σε ένα άλλο».

Ενόψει της αυριανής αναμέτρησης του ΟΑΚΑ, που έχει την ιδιαιτερότητά της, ο Πασκουάλ υπογράμμισε ότι «έχουμε πολύ λίγο χρόνο για να σκεφτούμε τέτοια πράγματα, επειδή δεν σταματάμε να παίζουμε. Όταν βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού, δεν υπάρχει χρόνος να σκεφτείς άλλα πράγματα που δεν αφορούν τον τρόπο της σωστής προετοιμασίας […] Δεν έχω ανάγκη να αποδείξω κάτι. Η θητεία μου στην Μπαρτσελόνα τελείωσε, όλοι έχουν την άποψή τους, θετική ή αρνητική και αυτό είναι όλο».

Αναφορικά με την άποψη που έχει για τον Γιώργο Μπαρτζώκα τόνισε ότι «είναι πολύ καλός προπονητής και θα τα πάει πολύ καλά στην Μπαρτσελόνα. Εχει ένα αποδεδειγμένο ρεκόρ και μπορεί να είναι επιτυχημένος ξανά».
 
Για το προφίλ του φετινού Παναθηναϊκού δήλωσε πως «δεν είμαστε ομάδα με απίστευτο ταλέντο όμως είμαστε μια ομάδα με πολύ ταλέντο, αποτελούμενη από μαχητές, από ανθρώπους που προσπαθούν πάντα να φτάσουν πάνω από τα όρια. Προσπαθούμε να είμαστε σκληροί σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, να κανούμε όσο λιγότερα λάθη γίνεται και να τρέχουμε στο ανοικτό γήπεδο χτυπώντας στον αιφνιδιασμό. Αμυντικά προσπαθούμε να προετοιμάζουμε καλά τα παιχνίδια, να είμαστε σκληροί στην άμυνα και να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ».

Όσο για το αν θα μείνει πολλά χρόνια στην Αθήνα, όπως ο Ομπράντοβιτς; «Ελπίζω να βοηθήσω να χτίσουμε κάτι καλό, με ενθουσιασμό από τον κόσμο και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Νιώθω πολύ άνετα. Ελπίζω να μείνω εδώ για πολλά χρόνια, γιατί αυτό θα σημαίνει πως τα πράγματα πάνε καλά».

Η επιστροφή στην Μπαρτσελόνα δεν υπάρχει πάντως στα σχέδιά του και σε αυτό το σημείο ήταν κατηγορηματικός: «Όχι, όχι, καθόλου. Δεν το σκέφτομαι, δεν το φαντάζομαι. Δεν το θέλω… Είμαι πολύ άνετα εδώ, είμαι συγκεντρωμένος εδώ και ελπίζω να παραμείνω για πολλά χρόνια. Δεν έχει να κάνει με την καρδιά. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο. Εχω αισθήματα, όμως είναι διαφορετικό να κοουτσάρω ξανά την Μπαρτσελόνα. Δεν βλέπω τον εαυτό μου καθόλου να είμαι ξανά στην Μπαρτσελόνα».